aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
zomer |
|
Perfect als zomers voorafje, deze koude komkommersoep. De knoflookgamba’s geven een heerlijke twist.
kooktijd20 minutes minutes
totale tijd20 minutes minutes
ingrediënten
- 2½ komkommers geschild
- 300 ml Griekse yoghurt
- 75 ml crème fraîche
- 300 ml kippenbouillon
- 2-3 tabasco druppels
- 1 tl zeezout
- 2 el munt gehakt, vers
- 2 el bieslook gehakt, vers
- 2 el dille gehakt, vers
knoflookgamba’s
- 60 ml olijfolie
- 400 g gamba’s middelgroot, rauw, gepeld, met de staart eraan
- 4 tenen knoflook in plakjes
- 1 chilipeper klein, rood, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
- 3 el bladpeterselie gehakt
instructies
- Snijd 2 komkommers in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit. Hak ze grof en pureer met de yoghurt, crème fraîche, bouillon, tabasco, zout en alle kruiden in de keukenmachine. Doe in een kom, dek af en zet in de koelkast. Snijd met een dunschiller lange repen van de overgebleven halve komkommer en zet weg.
- Verhit voor de knoflookgamba’s de olie in een pan op middelhoog vuur. Doe de gamba’s, knoflook en chilipeper erbij en bak tot de gamba’s net gaar zijn. Breng op smaak en meng de peterselie erdoor. Leg in iedere kom wat gamba’s, schep de soep eromheen en garneer met de komkommerrepen. Breng op smaak met peper.
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Ian Wallace. Styling: Michelle Noerianto
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: kip uit de airfryer: tips + recepten