Om de show te stelen hoef je heus geen uren in de keuken te staan. Deze hartige clafoutis ziet er prachtig uit en staat binnen een uurtje op tafel. Enne… dankzij de brie en pecannoten missen je eters hun vlees of vis écht niet!
Voorbereiding10 minutesminutes
Kooktijd10 minutesminutes
Oven25 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
75g boter gesmolten, + extra voor het invetten
250mlmelk
3eieren
75gbloem
75mlNoilly prat of droge witte martini
400gspinaziewilde, harde stelen verwijderd
75gpecannoten
250gbriein blokjes
ook nodig: 4ovenschaaltjes (van ± 300 ml inhoud)bijv. minispringvormpjes of hartvormpjes
evtsaladegroene gemengde, voor erbij
Instructies
Voorbereiden: kan ½ dag van tevoren.
Vet de ovenschaaltjes royaal in met boter, bekleed springvormpjes met bakpapier.
Meng de melk, ei, bloem, gesmolten boter met zout en peper naar smaak door elkaar. Voeg op het laatst de Noilly Prat toe. Blancheer de spinazie 2 min. in kokend water met wat zout, laat goed uitlekken en hak grof. Zet afgedekt en koel weg tot gebruik.
Bereiden: verwarm de oven voor op 180°C.
Roer het beslag nog even goed door. Schenk het in de bakvormpjes en leg de spinazie erop, het zal er wat in zakken. Bestrooi de clafoutis met de pecannoten en stukjes brie. Bak ze ± 25 min. in de oven tot ze mooi rijzen en gaar zijn. Lekker met een mesclunsalade.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
TIP: Ronde vormen met bakpapier bekleden, gaat het makkelijkst als je het bakpapier eerst nat maakt onder de koude kraan en verfrommelt. Haal het papier voorzichtig uit elkaar, je kunt het nu makkelijk vormen.Recepten: Yvette van Boven. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Desiree van Dijk