vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
frans |
Om de show te stelen hoef je heus geen uren in de keuken te staan. Deze hartige clafoutis ziet er prachtig uit en staat binnen een uurtje op tafel. Enne… dankzij de brie en pecannoten missen je eters hun vlees of vis écht niet!
Ingrediënten
- 75 g boter gesmolten, + extra voor het invetten
- 250 ml melk
- 3 eieren
- 75 g bloem
- 75 ml Noilly prat of droge witte martini
- 400 g spinazie wilde, harde stelen verwijderd
- 75 g pecannoten
- 250 g brie in blokjes
- ook nodig: 4 ovenschaaltjes (van ± 300 ml inhoud) bijv. minispringvormpjes of hartvormpjes
- evt salade groene gemengde, voor erbij
Instructies
- Voorbereiden: kan ½ dag van tevoren.
- Vet de ovenschaaltjes royaal in met boter, bekleed springvormpjes met bakpapier.
- Meng de melk, ei, bloem, gesmolten boter met zout en peper naar smaak door elkaar. Voeg op het laatst de Noilly Prat toe. Blancheer de spinazie 2 min. in kokend water met wat zout, laat goed uitlekken en hak grof. Zet afgedekt en koel weg tot gebruik.
- Bereiden: verwarm de oven voor op 180°C.
- Roer het beslag nog even goed door. Schenk het in de bakvormpjes en leg de spinazie erop, het zal er wat in zakken. Bestrooi de clafoutis met de pecannoten en stukjes brie. Bak ze ± 25 min. in de oven tot ze mooi rijzen en gaar zijn. Lekker met een mesclunsalade.
Voedingswaarde
TIP: Ronde vormen met bakpapier bekleden, gaat het makkelijkst als je het bakpapier eerst nat maakt onder de koude kraan en verfrommelt. Haal het papier voorzichtig uit elkaar, je kunt het nu makkelijk vormen.
Recepten: Yvette van Boven. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Desiree van Dijk
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!