kippensoep met venkel en rijst

kippensoep met venkel en rijst
aantal 6 |
hoofd, hoofdgerecht, lunch |
doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend, winter |
internationaal |
Kun je wel een lekkere opwarmer gebruiken? Deze soep met langzaam gegaarde kip, zachte venkel en voedzame rijst zal je beste vriend zijn. Niet alleen het huis zal heerlijk geuren terwijl de pan staat te pruttelen: de soep geeft je precies wat je nodig hebt in de koudere maanden. Maak hem gerust in grote hoeveelheden, want een dag later is hij nóg lekkerder.

Zin in meer kommetjes kippensoep met een twist? We hebben er 5 voor je op een rijtje gezet!

Kooktijd35 minutes
stoven2 hours
Totale tijd2 hours 35 minutes

Ingrediënten

  • 1 el extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen
  • 1 kg kippenbouten
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes, groen bewaard (of plukje dille)
  • 4 tenen knoflook (3 geperst, 1 fijngesneden)
  • 1 kaneelstokje
  • 225 g arboriorijst
  • 4 takjes tijm
  • 21⁄2 l kippenbouillon
  • rasp en sap van 1⁄2 biocitroen
  • 70 g pecannoten, geroosterd en fijngehakt

Instructies

  • Verhit de olie op hoog vuur in een grote braadpan met dikke bodem en bak hierin de kippenbouten 6 min. aan. Keer ze halverwege. Schep op een bord.
  • Draai het vuur naar middelhoog en bak in dezelfde pan de uiringen en venkel met de geperste knoflook ± 15 min. tot ze beginnen te karamelliseren. Leg de kippenbouten weer in de pan en voeg de uitgelopen jus, het kaneelstokje, de rijst, tijm en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof afgedekt in ± 2 uur gaar, zodat de rijst stuk kookt. Verwijder het kaneelstokje en de takjes tijm.
  • Neem de kippenbouten uit de pan, leg op een snijplank, ontvel en ontbeen ze en voeg het vlees weer toe aan de pan. Leng de soep naar wens aan met nog wat bouillon of water. Roer het citroensap erdoor.
  • Meng in een kom de fijngesneden knoflook met het venkelgroen, de citroenrasp en de pecannoten.
  • Verdeel de soep over kommen. Bestrooi met het pecanmengsel en sprenkel er nog wat olie over.

Voedingswaarde

calorieën: 455kcal
eiwit: 20g
vet: 28g
koolhydraten: 31g
auteur: delicious.
RECEPT: CHARLOTTE BINNS-MCDONALD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS. 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!