kippensoep met mais & vermicelli

kippensoep met mais & vermicelli
Fotografie: Benjamin Dearnley | Styling: Kirsten Jenkins.

In het nieuwe Italië-nummer van delicious. delen we nog veel meer kommen soep, zoals broodsoep met paddenstoelen, witlofsoep met forel en kippensoep met ingemaakte citroen en salsa. Schep gerust twee keer op, want het is heel veel soeps.

Bestel hier je exemplaar:

Kippensoep met mais & vermicelli

aantal 6 | hoofdgerecht | | |
Een beetje old school, soep met vermicelli, maar dat mag wel een keer toch? Verwacht geen typische kippensoepsmaak, want dat takje droppige dragon maakt 'm onverwachts fris!
Kooktijd25 minutes
trekken1 hour 30 minutes
Totale tijd1 hour 55 minutes

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 4 kippenbouten
  • 3 l kippenbouillon*
  • 1 maïskolf. in drieën stukken gesneden
  • 150 g vermicelli of dunne spaghetti
  • ½ bosje bladpeterselie, fijngesneden
  • ¼ bosje dragon, fijngesneden
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • olijfolie, om erover te sprenkelen

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote braadpan op matig tot hoog vuur, bestrooi de kippenbouten met zout en peper en braad ze in 5-6 min. rondom lichtbruin.
  • Schenk de kippenbouillon in een grote soeppan en voeg de kippenbouten en de maïskolf toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1-1 1⁄2 uur trekken tot de kip gaar is. Schep tussentijds zo nodig het schuim eraf.
  • Schep de kippenbouten en de maïskolf op een bord en laat ze afkoelen tot je ze kunt hanteren. Pluk het vlees van de kippenbouten en snijd de maïskorrels van de kolf.
  • Verwarm de bouillon tot het kookpunt in een steelpan. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar. Voeg de stukjes kip, maïskorrels, verse kruiden, bosui en zout en peper toe. Sprenkel er vlak voor het serveren wat olijfolie over.

Voedingswaarde

calorieën: 305kcal
eiwit: 20g
vet: 14g
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
* Als je zelf kippenbouillon trekt, wordt je soep nóg lekkerder! Kijk op deliciousmagazine.nl/kippenbouillon voor het recept. 
RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kippenbouillon over? Probeer ook eens deze pittige aardappelsoep met prei en salie