In het nieuwe Italië-nummer van delicious. delen we nog veel meer kommen soep, zoals broodsoep met paddenstoelen, witlofsoep met forel en kippensoep met ingemaakte citroen en salsa. Schep gerust twee keer op, want het is heel veel soeps.
Kippensoep met mais & vermicelli
aantal 6 |
hoofdgerecht |
|
|
Een beetje old school, soep met vermicelli, maar dat mag wel een keer toch? Verwacht geen typische kippensoepsmaak, want dat takje droppige dragon maakt 'm onverwachts fris!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 4 kippenbouten
- 3 l kippenbouillon*
- 1 maïskolf. in drieën stukken gesneden
- 150 g vermicelli of dunne spaghetti
- ½ bosje bladpeterselie, fijngesneden
- ¼ bosje dragon, fijngesneden
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- olijfolie, om erover te sprenkelen
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan op matig tot hoog vuur, bestrooi de kippenbouten met zout en peper en braad ze in 5-6 min. rondom lichtbruin.
- Schenk de kippenbouillon in een grote soeppan en voeg de kippenbouten en de maïskolf toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1-1 1⁄2 uur trekken tot de kip gaar is. Schep tussentijds zo nodig het schuim eraf.
- Schep de kippenbouten en de maïskolf op een bord en laat ze afkoelen tot je ze kunt hanteren. Pluk het vlees van de kippenbouten en snijd de maïskorrels van de kolf.
- Verwarm de bouillon tot het kookpunt in een steelpan. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar. Voeg de stukjes kip, maïskorrels, verse kruiden, bosui en zout en peper toe. Sprenkel er vlak voor het serveren wat olijfolie over.
Voedingswaarde
calorieën: 305kcal
eiwit: 20g
vet: 14g
koolhydraten: 23g
* Als je zelf kippenbouillon trekt, wordt je soep nóg lekkerder! Kijk op deliciousmagazine.nl/kippenbouillon voor het recept.
RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kippenbouillon over? Probeer ook eens deze pittige aardappelsoep met prei en salie