aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | duits, fusion, oostenrijks |
Wat eten we vandaag? Soms weet je het even niet of snak je naar een aanvulling op je kookrepertoire. Ga dan voor verrassend comfortfood als een schnitzel met extra veel spice.
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 2 el mild kerriepoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 3 eieren, losgeroerd
- 250 g vers grof broodkruim of panko
- 4 kipsuprèmes of kipfilets*
- ± 300 ml zonnebloemolie, om in te bakken
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 tl gemalen komijn
- sap van ½ citroen + citroenpartjes, voor erbij
- gebakken kerrieblaadjes, voor erover (toko)
Instructies
- Strooi de bloem op een diep bord en roer er het kerriepoeder, de kurkuma en een opgehoopte theelepel zeezoutvlokken
- door. Breek de eieren boven een ander diep bord en strooi het broodkruim op een platte grote schaal of bakplaat. Leg de kipfilets om de beurt tussen twee vellen plasticfolie of bakpapier en beklop ze met een vleeshamer of deegroller tot ze 1 cm dik zijn.
- Bestuif ze royaal met het bloemmengsel, wentel ze door de losgeroerde eieren, laat ze even uitlekken en wentel ze door het broodkruim. Leg ze 15 min. in de koelkast.
- Verhit een laagje olie in een grote, diepe koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de schnitzels hierin in 5-7 min. per kant goudbruin en knapperig. Roer intussen een kom de yoghurt los met de komijn, het citroensap en wat zout en peper.
- Serveer de schnitzels met de komijn-yoghurt, citroenpartjes en gebakken kerrieblaadjes. Lekker met gestoomde sperziebonen met wat tomaatjes erdoor.
Voedingswaarde
- calorieën: 1036 kcal
- eiwit: 48 g
- vet: 63 g
- koolhydraten: 66 g
* Kip suprème is borstfilet die iets anders is uitgesneden, met nog een stukje dijfilet eraan en nog een stukje bot. Verwijder wel het vel van de suprèmes. Of neem gewone kipfilets voor dit gerecht.
RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!