aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
midden-oosters, turks |
Thuis eten is bij delicious.friend Janneke Philippi vrijwel elke dag iets fijns, dat laat ze je elke maand zien. Met vandaag al veel voorpret voor ons feestnummer, vol zomerse feestgerechten. Zoals deze kipkebabs met gepofte aubergine en harissaolie.
Ingrediënten
- 500 g kipfilet in blokjes
- 3-4 tl harissa*
- 1 limoen sap
- 4 aubergines klein
- 200 g Turkse yoghurt
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 bosje koriander grof gesneden
- 5 el olijfolie
- 1 romaine sla klein
- olijfolie extra vierge
- 1 Turks brood plat
Instructies
- Meng de kipblokjes met 2-3 el harissa en het limoensap en zet 30 min. in de koelkast om te marineren.
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Prik de aubergines rondom met een vork in. Leg ze op een bakplaat en pof ze in de voorverwarmde oven in 30-40 min. gaar. Keer ze regelmatig.
- Meng intussen de yoghurt met de knoflook en zout naar smaak.
- Rijg de kipblokjes aan spiesen. Verhit 3 el olie in een koekenpan. Bak de kipkebabs in 10-12 min. goudbruin en gaar. Haal de blaadjes van de sla en verdeel over 4 borden of een grote schaal.
- Leg de kipkebabs op de sla. Bestrooi met de helft van de koriander en besprenkel royaal met extra vierge olijfolie. Halveer de aubergines over de lengte en leg ze ook op de schaal. Meng de laatste theelepel harissa met de laatste 2 el olijfolie en besprenkel de aubergines ermee. Strooi er de rest van de koriander over. Serveer de kipkebabs en aubergine met de knoflookyoghurt en het brood.
Voedingswaarde
kinderkebab
Janneke: ‘Voor de kinderen maak ik een aparte portie kebab. Ik marineer hun kippenvlees met alleen wat limoensap, knoflook, olijfolie, gedroogde oregano en zout en peper of een beetje harissa.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!