aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
mediterraans |
Tuinbonen eet je vaak in klassieke combinaties (met spekjes bijvoorbeeld). Op deze manier (met nieuwe aardappels, mascarpone en groene kruiden) geef je de bonen een eigenwijze twist. Tip: kipfilet met het velletje er nog aan wordt in de oven super mals.
Ingrediënten
- 4 scharrelkipfilets liefst met vel
- 500 g aardappels nieuwe, schoongeboend
- 200 g tuinbonen geblancheerd, dubbelgedopt
- 2 tenen knoflook geperst
- 300 ml kippenbouillon
- ½ citroen sap
- 1 el mascarpone
- 50 g verse groene kruiden bijv. peterselie, basilicum, dragon, munt en/of kervel, fijngesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit een koekenpan op matig tot halfhoog vuur, bak hierin de kipfilets op het vel 4-5 min. (gebruik voor kipfilet zonder vel 1 el arachide- of olijfolie om in te bakken). Bestrooi ze met zout en peper, keer ze en bak nog 1 min. Leg ze in een braadslee en bak ze in ± 15 min. gaat in de oven.
- Snijd intussen de aardappels in stukken en kook in ± 20 min. gaar. Giet af.
- Verhit de koekenpan weer op matig vuur. Bak in het achtergebleven bakvet de knoflook 2 min. en voeg de bouillon toe Kook 5 min. Voeg de aardappels en bonen toe. Roer het citroensap, de mascarpone en kruiden erdoor. Bestrooi de kip met zout en peper, snijd in plakjes en leg op de aardappels en groenten.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Lottie Covell. Fotografie: Dan Jones. Styling: Jenny Iggleden
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!