kip met lentegroenten en loof

kip met lentegroenten en loof
STUDIO PHILIPPI

Vier de lente met deze kip met groenten! Meer inspiratie nodig voor elke dag? Bestel het laatste nummer van delicious. magazine.

Kip met groenten

lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | | lactosevrij
De eerste dubbelgedopte tuinbonen, asperges, en malse peutljes doen denken aan de belofte van de lente, aan de geur van versgemaaid gras en groen, de kleur van een verse start. De kip bak je met een paar lepels sojasaus, daar wordt het lekker hartig van.
Tip: Gooi het groene wortelloof niet weg, want het is perfect in salade, pesto of als 'groen kruid' in een roerbakgerecht of saus.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 350 g kiphaasjes
  • 2-3 tl kerrie
  • sap en rasp van 1 biocitroen
  • 300 g tuinbonen (diepvries)
  • 200 g peultjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl rietsuiker
  • handvol grof gehakt peenloof
  • 2 lente-uitjes
  • evt. chilipeper
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf de kiphaasjes in met de kerrie en het citroensap. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de kiphaasjes in 6-8 min. goudbruin.
  • Neem de kiphaasjes uit de pan.
  • Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan en bak de tuinbonen en knoflook 3 min. Voeg de peultjes toe en bak ze samen in 4-5 min. knapperig en gaar.
  • Leg de kiphaasjes terug in de pan. Voeg de sojasaus met de rietsuiker, 50 ml water en de citroenrasp toe en schep goed om. Bak de kip en groenten nog 1 min.
  • Schep van het vuur het peenloof en de lenteui erdoor en breng op smaak met (chili)peper. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de kiphaasjes met de groenten erover.

Voedingswaarde

calorieën: 576kcal
eiwit: 29g
vet: 16g
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 8x makkelijke wokrecepten