kip met glazuur van nectarine & radicchio-dragonsalade

kip met glazuur van nectarine & radicchio-dragonsalade
RECEPTEN: MATT STONE, JO BARRETT | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
glutenvrij
aantal 6 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij
Proef de zomer: malse kip, zoetzure nectarines en iets bittere radicchio met geurige dragon, romige ricotta & frisse dressing. Een samenhang die klopt als zoute friet na een duik in de zee.

Heb je een royale zomeroogst en dringend inspiratie nodig voor je courgettes? Dan is dit recept een topper!

Kooktijd1 hour
oven + rusten1 hour
Totale tijd2 hours

Ingrediënten

  • 6 kippenbouten ± 1,8 kg
  • 3 nectarines ontpit, elk in 4 parten
  • 1 kleine radicchio, blaadjes losgetrokken
  • ¼ bosje dragon, blaadjes geplukt
  • 240 g ricotta

nectarineglazuur

  • 6 overrijpe nectarines ontpit, in stukjes
  • 125 ml witte wijn
  • 2 tl dijonmosterd
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 60 ml (4 el) appelciderazijn

sjalotvinaigrette

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 3 el bieslook, fijngesneden
  • 2 tl dijonmosterd
  • 3 el citroensap
  • 160 ml extra vergine olijfolie + extra

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het glazuur in een pan met 125 ml water en breng aan de kook op hoog vuur. Draai het vuur laag en laat onder regelmatig roeren 35-40 min. inkoken tot een dik, glanzend glazuur. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de kippenbouten in een grote braadslee en verdeel de nectarineparten erover. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olie. Bestrijk de kippen- bouten royaal met het nectarineglazuur. Braad ze in 45-50 min. gaar en goudbruin; bestrijk om de 10-15 min. met het glazuur. Zet eventueel de laatste 5 min. de ovengrill aan voor een mooie bruine kleur. Neem uit de oven en laat 8-10 min. rusten.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de vinaigrette. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep in een grote kom de radicchio en dragon losjes om met de helft van de vinaigrette en wat zout en peper.
  • Giet de ricotta af en spreid uit over de bodem van een grote schaal, verdeel de salade erover en sprenkel wat vinaigrette erover. Serveer de salade en de rest van de dressing bij de kip.

Voedingswaarde

calorieën: 724kcal
eiwit: 40g
vet: 47g
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
RECEPTEN: MATT STONE, JO BARRETT | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!