aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Kip diavola (duivelse kip) is een heerlijke afwisseling op ‘gewone kip’. Dit typisch Italiaanse gerecht zit vol met smaak en de chilivlokken geven de kip pit. Ook fijn: het bereiden ervan kost 5 minuten, de oven doet de rest!
Ingrediënten
- 1 hele kip ± 1,4 kg, in de lengte gehalveerd, filets en dijen ingekerfd
- 250 ml witte wijn
- 80 ml olijfolie extra vergine
- 2 tl rozemarijn gedroogd
- 2 tenen knoflook in plakjes
- ½ bosje oregano blaadjes gerist
- 1 tl chilivlokken of meer naar smaak
- 10 courgettebloemen met kleine courgette eraan: stempels verwijderd, bloemen in stukjes gescheurd, courgettes in plakjes
- 200 g polenta
- 2 takjes rozemarijn naaldjes fijngehakt
- 50 g parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de halve kippen met het vel naar boven in een braadslee en voeg de wijn, olie, 1 tl rozemarijn, knoflook, oregano, chilivlokken en wat zout toe. Rooster de kip 45-50 min. of tot er helder sap uitloopt als je een dijbeen op het dikste punt inprikt. Maak intussen de polenta. Breng in een pan met dikke bodem de polenta met ± 1 l water aan de kook. Voeg de rest van de rozemarijn toe en kook de polenta 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en roer de parmezaanse kaas erdoor. Breng de polenta goed op smaak met zout en peper.
- Schep de courgettes om in de jus in de braadslee en strooi er peper over. Serveer de kip met de courgettes en jus over de polenta.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 59x zonnige kipgerechten