gnocchi van kikkererwten met harissa-zalmforel

gnocchi van kikkererwten met harissa-zalmforel
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
|
Zet in plaats van spaghetti of tagliatelle ook eens deze gnocchi met kikkererwten op tafel! De harissa-zalmforel, gember en komijn geven pit aan dit heerlijke familiegerecht.

Gnocchi is ook erg lekker in Italiaanse minestrone. Hier vind je het recept.

Voorbereiding35 minutes
Oven12 minutes
Totale tijd47 minutes

Ingrediënten

  • 4 zalm forelfilets met vel, à 150 g
  • 2 el harissa
  • gnocchi
  • 800 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 tl komijn gemalen
  • 1 tl gember gemalen
  • 150 g bloem
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie extra vergine + extra om te besprenkelen
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 2 biocitroenen rasp + sap van 1 citroen
  • 1 tl harissa
  • sakura-cress* of andere kiemen
  • ovengeroosterde kikkererwten* voor garnering, naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de visfilets met het vel omlaag op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 2 el harissa.
  • Bak de vis in het midden van de oven in ± 12 min. gaar. Neem de vis uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten.
  • Maal intussen voor de gnocchi de kikkererwten, komijn, gember, bloem, het ei, de olie, knoflook, de helft van de citroenrasp en 1½ tl zout in de keukenmachine fijn.
  • Verdeel het kikkererwtendeeg in vier porties. Rol elke portie op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een rol van 1½ cm Ø en 35 cm lang. Snijd de rollen in stukken van 1½ cm.
  • Kook de gnocchi in gedeelten 3-4 min. in gezouten water tot ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
  • Schep de gnocchi om met het citroensap en de harissa. Verwijder het vel van de vis, verdeel het in vlokken over de gnocchi en schenk het vrijgekomen bakvocht erover.
  • Verdeel de rest van de citroenrasp en naar smaak cress en ovengeroosterde kikkererwten erover. Besprenkel met extra olie.
  • Ovengeroosterde kikkerwerwten: laat 200 g kikkererwten uit blik uitlekken en dep ze droog.
  • Schep om met 2 el olijfolie, ½ tl zout en 1 tl specerijen naar keuze en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 20-30 min. in een op 200°C voorverwarmde ovengoudbruin. Schep om de 10 min. om.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Sakura-cress smaakt naar radijs, te koop via koppertcress.nl en bij groentewinkels.

tip: Deze gnocchi is vrij compact. Halveer voor een luchtiger versie de hoeveelheid kikkererwten en gebruik er 400 g gekookte kruimige aardappels voor in de plaats.

Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Minta Nicolaï

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!