kikkererwten-falafel met muntyoghurt

kikkererwten-falafel met muntyoghurt
RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.
vegetarisch
aantal 4 | lunch, lunchgerecht | | | vegetarisch
Peulvruchten zijn lekker, betaalbaar, rijk aan voedingswaarden én multi-inzetbaar! Maak er falafel van en je scoort bij iedereen.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 g bimi, fijngesneden
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl paprikapoeder
  • 4 tenen knoflook
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ bosje bladpeterselie + extra voor

garnering

  • ½ bosje koriander + extra voor garnering
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • ½ kleine ui, fijngesneden
  • 2 el bloem
  • zonnebloemolie, om in te frituren
  • zeezoutvlokken
  • 125 ml yoghurt
  • ½ bosje muntblaadjes, fijngesneden
  • zoetzure pepers chilisaus en pitabrood, voor erbij

Instructies

  • Doe de kikkererwten, bimi, gemalen komijn, koriander, paprikapoeder, knoflook, het bakpoeder, de peterselie en korianderblaadjes, citroenrasp en 1 tl zout in de keukenmachine en mix tot grove puree. Doe over in een kom.
  • Leg de ui tussen twee vellen keuken papier en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Meng de ui en bloem door de falafelmix. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Draai balletjes van het mengsel van ruim 1 el (20 g).
  • Verhit een bodempje olie (3 cm) in een diepe koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de falafel met enkele tegelijk in 4-5 min. goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezoutvlokken en besprenkel met het citroensap.
  • Meng intussen in een kom de yoghurt met de muntblaadjes, zout en peper.
  • Serveer de falafel met de zoetzure pepers, chilisaus, het pitabrood en de muntyoghurt en garneer met nog wat peterselie en koriander.

Voedingswaarde

calorieën: 414kcal
eiwit: 12g
vet: 18g
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Voor erna: citroen-muntsiroopcake met blauwe bessen