katsudon met kip

katsudon met kip
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | japans | lactosevrij
Een krokante kipschnitzel maar dan op z'n Japans, gepaneerd met panko. Serveer in een ruime kom met warme rijst en een lekkere, frisse coleslaw.
In Rotterdam? Ga zeker langs deze Japanse deli
kooktijd35 minutes
totale tijd35 minutes

ingrediënten

  • 330 g sushirijst
  • 2 kleine kipfilets van ± 250 g
  • 4 eieren
  • 75 g bloem
  • 75 g panko, Japans grof broodkruim
  • 1 el donkere misopasta*
  • 1 el zonnebloemolie + extra om in te bakken
  • 4 bosuitjes, witte gedeelte fijngesneden en het groen in dunne reepjes
  • gesnipperde norivellen en zwart sesamzaad, voor garnering
  • 3 el rijstazijn
  • 2 tl sesamolie
  • ¼ Chinese kool (± 325 g), in dunne reepjes

instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Houd afgedekt warm tot gebruik.
  • Halveer intussen de kipfilets horizontaal in 4 dunne plakken. Roer 2 eieren los in een ondiepe kom, schep de bloem in een tweede kom en de panko in een derde kom. Haal elke plak kip eerst door de bloem, dan door de losgeroerde eieren en tenslotte door de pankokruimels; druk goed aan zodat de paneerlaag stevig blijft zitten en zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is. Laat ± 10 min. in de koelkast rusten zodat de paneerlaag goed stevig wordt.
  • Roer intussen in een maatbeker de misopasta los met 180 ml kokendheet water.
  • Verhit in twee koekenpannen op halfhoog vuur 2 cm zonnebloemolie. Bak de kip hierin in 5-6 min. goudbruin, keer halverwege. Laat op keukenpapier uitlekken en bestrooi met zout en peper. Klop intussen voor de koolsla in een middelgrote kom 1 el zonnebloemolie, de rijstazijn en sesamolie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de koolreepjes door de vinaigrette. Schenk de olie uit de pannen en schenk in elke pan de helft van het misomengsel.
  • Voeg het witte gedeelte van de bosui toe en breng aan de kook. Roer de laatste 2 eieren los in een maatbeker. Leg in elke pan met het misomengsel 2 stukken kip en schenk er voorzichtig de losgeroerde eieren om- en overheen. Laat afgedekt in ± 3 min. stollen op halfhoog vuur. Schep met een brede spatel de kip met het ei uit de pan en snijd elk stuk in 5 plakjes.
  • Schep de warme rijst in kommen en schep op elke portie 5 plakjes kip en wat koolsla. Bestrooi vlak voor serveren met reepjes groene bosui, nori en sesamzaad.
Voedingswaarde:
calorieën: 711kcal
|
eiwit: 49g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 97g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
katsudon met kip
RECEPTEN: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.