Kabeljauw ‘en papillote’ + jonge groenten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 8 | hoofdgerecht | doordeweeks | scandinavisch |
Alles wat in Scandinavië groeit en bloeit, doet het ook in Nederland uitstekend. Veel beter dan bijv. ‘mediterrane’ ingrediënten die volop zon nodig hebben voor een goede smaak. Vier de zomer dus met kabeljauw in een pakketje.
kooktijd15 minuten
Oven15 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 25 g boter
  • 4 bospeentjes in schuine plakjes
  • 1 prei klein, jong en in ringen
  • 1 el venkelzaad
  • 1 dl witte vermout
  • 8 stukjes kabeljauwfilet* à 100 g
  • 4 lente uitjes in ringetjes
  • 2 el peterselie plat, gehakt
  • 4 el dragonblaadjes grof gehakt
  • 200 ml visfond
  • ook nodig: wit bakpapier

instructies

  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de bospeen, prei en het venkelzaad 3-4 min. Blus af met de vermout. Doe de groenten over in de kom en laat afkoelen. Dit kun je alvast van tevoren doen.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Knip 8 stukken bakpapier af van 30 cm. Verdeel het groentemengsel over het midden van de stukken bakpapier. Leg de stukken kabeljauw er bovenop en bestrooi ze met peper, zout, ringetjes lente ui, peterselie en dragon. Vouw de zijkanten van het bakpapier eerst iets over de vis heen, zodat een open bakje ontstaat. Giet dan een klein beetje visfond over de vis en groenten. Rol de uiteinden van het bakpapier in elkaar op. Zo krijg je een opstaand pakketje waarin het papier boven de vis in elkaar zit gerold.
  • Zet de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in 13-15 min. gaar in het midden van de oven. Serveer met de zomergroenten en gebakken aardappels.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
TIP: De groente kun je een dag van tevoren voorbereiden. De pakketjes kun je evt. ook de ochtend van tevoren voorbereiden, maar doe er nog geen zout, peper, kruiden en visfond op en bewaar ze in de koelkast.
* Er is verantwoord gevangen kabeljauw te koop bij sommige viswinkels. Kijk op goedevis.nl of neem schelvis-, koolvis- of pollockfilets.
Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Foodstyling: Bart Stuart. Recept: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!