kaasfondue met gin, steranijs & geroosterde wintergroenten

kaasfondue met gin, steranijs & geroosterde wintergroenten

Behalve Jannekes kaasfondue met gin vind je veel meer comfortfood met kaas in het februarinummer. Er is aardappelgratin met comté (Karoliens lievelingskaas!), een recept voor fromage fort, de dip die de Fransen bedachten om hun kaasrestjes in op te maken en nog veel meer!

kaasfondue met gin

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | zwitsers | glutenvrij, vegetarisch
Hoe heerlijk is een koude winterdag, als er binnen een pan kaasfondue op tafel komt! Maar het maakte onze hoofdredacteur Karolien vroeger ook een beetje zenuwachtig.
Karolien: 'Een kant-en-klare mix is makkelijk, maar wel wat saai. En zélf kaasfondue maken, leek me ontzettend riskant. Wat als het gaat kleven, te dik of juist te dun wordt?
Tot ik op een ijskoude dag besloot het gewoon te proberen, volgens een recept van de delicious.website. Het werd een groot succes en sindsdien varieer ik er op los met allerlei kazen en van alles om in de kaas te dippen.'
Kooktijd20 minutes
oven20 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 200 g kernhem-kaas
  • 200 g belegen boerenkaas
  • 200 g comté, Franse bergkaas
  • 1 teen knoflook
  • 1200 g wintergroenten, bijv. koolraap, pastinaak, aardpeer en spruiten
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 steranijs
  • 1 el citroensap
  • 1 el maïzena
  • 2 el gin

Instructies

  • Rasp alle kazen. Halveer de knoflookteen en wrijf de binnenkant van een kaasfonduepan ermee in.
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de groenten in 2 cm-stukken. Schep ze in een kom om met de olijfolie en tijm. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in ± 20 min. bruin en gaar. Breng intussen in de pan de wijn met de steranijs aan de kook. Voeg de geraspte kaas en het citroensap toe en laat ze op laag vuur smelten.
  • Roer de maïzena los met de gin. Schenk het mengsel in de pan en bind al roerende tot gladde fondue. Bestrooi de kaasfondue met (chili)peper naar smaak. Serveer de kaasfondue met de geroosterde wintergroenten.

Voedingswaarde

calorieën: 908kcal
eiwit: 40g
vet: 65g
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook heerlijk: spruitjesstamppot met oesterzwammen en oude kaas