aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
zwitsers |
glutenvrij, vegetarisch
Hoe heerlijk is een koude winterdag, als er binnen een pan kaasfondue op tafel komt! Maar het maakte onze hoofdredacteur Karolien vroeger ook een beetje zenuwachtig. Karolien: 'Een kant-en-klare mix is makkelijk, maar wel wat saai. En zélf kaasfondue maken, leek me ontzettend riskant. Wat als het gaat kleven, te dik of juist te dun wordt? Tot ik op een ijskoude dag besloot het gewoon te proberen, volgens een recept van de delicious.website. Het werd een groot succes en sindsdien varieer ik er op los met allerlei kazen en van alles om in de kaas te dippen.'
Kooktijd20 minutesminutes
oven20 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
200gkernhem-kaas
200gbelegen boerenkaas
200gcomté,Franse bergkaas
1teenknoflook
1200gwintergroenten,bijv. koolraap, pastinaak, aardpeer en spruiten
3elolijfolie
2tlgedroogde tijm
200mldroge witte wijn
2steranijs
1elcitroensap
1elmaïzena
2elgin
Instructies
Rasp alle kazen. Halveer de knoflookteen en wrijf de binnenkant van een kaasfonduepan ermee in.
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de groenten in 2 cm-stukken. Schep ze in een kom om met de olijfolie en tijm. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in ± 20 min. bruin en gaar. Breng intussen in de pan de wijn met de steranijs aan de kook. Voeg de geraspte kaas en het citroensap toe en laat ze op laag vuur smelten.
Roer de maïzena los met de gin. Schenk het mengsel in de pan en bind al roerende tot gladde fondue. Bestrooi de kaasfondue met (chili)peper naar smaak. Serveer de kaasfondue met de geroosterde wintergroenten.
Voedingswaarde
calorieën: 908kcal
eiwit: 40g
vet: 65g
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.