kaasdip met paprika en knoflooktoast

kaasdip met paprika en knoflooktoast

Een feestelijk, rijk hapje voor de feestdagen? Met deze paprika-kaasdip met gerookte paprika, romige kaas knoflooktoast zit je goed.

Meer inspiratie voor de feestdagen? Bestel de kerst-nummers van delicious.! Lees er hier alles over.

Lees ook: Dips voor de borrel

Kaasdip met paprika en knoflooktoast

vegetarisch
aantal 8 | Borrelhapje, hapje | feestdagen, feestelijk, weekend | | vegetarisch
Het gerookte-paprikapoeder in deze mediterrane dip geeft precies die rokerige touch: geweldig met de umami en romigheid van de kazen.
Kooktijd20 minutes

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder
  • 500 ml melk
  • 125 g zure room
  • 100 g cheddar, grof geraspt
  • 100 g ricotta
  • 150 g mozzarella, grof geraspt
  • ½ zuurdesemstokbrood, in dunne sneetjes
  • extra vergine olijfolie, om mee te besprenkelen
  • 1 teen knoflook, gepeld en gehalveerd

Instructies

  • Smelt de boter in een steelpan al roerend op matig tot laag vuur. Voeg de bloem en het paprikapoeder toe en roer ± 2 min. tot de bloem gaar is. Voeg de melk in 2 delen toe terwijl je roert met een garde zodat je geen klontjes krijgt.
  • Klop de zure room erdoor en verwarm het mengsel op matig vuur tot het kookpunt. Laat de bechamelsaus al roerend in ± 5 min. binden. Haal van het vuur en roer de cheddar, ricotta en 50 g van de mozzarella erdoor en breng op smaak met zwarte peper en zout. Giet de saus in een ovenschaal en bestrooi met 100 g mozzarella.
  • Verwarm intussen de ovengrill op de hoogste stand. Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie en gril ze in ± 2 min. per kant goudbruin. Neem ze uit de oven en wrijf ze aan beide kanten in met de snijvlakken van de knoflook.
  • Schuif de ovenschaal met de kaasdip op een rooster onder de grill en laat hem in 3-4 min. goudbruin gratineren. De kaasdip is nu gloeiendheet, dus laat hem 10 min. afkoelen voordat je hem serveert met de knoflooktoast.

Voedingswaarde

calorieën: 213kcal
eiwit: 9g
vet: 14g
koolhydraten: 13g
auteur: delicious.
RECEPT, STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!