aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
italiaans |
lactosevrij
Deze overheerlijke salade boordevol bonen heb je in no time op tafel staan. Heerlijk met zachte tonijn, maar laat die weg als je ‘m vega wilt houden.
kooktijd30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 4 el olijfolie extra vergine
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 takjes rozemarijn naaldjes fijngesneden
- 800 g cannellinibonen 2 blikken, afgespoeld en uitgelekt
- 1 sjalot fijngesneden
- 3 el witte balsamico-azijn of wittewijnazijn
- 200 g sperziebonen geblancheerd
- 200 g gele slabonen* geblancheerd
- 250 g tonijnmoot op olijfolie uit blik, uitgelekt, in stukken
- 35 g pistachenoten geroosterd en grof gehakt
- ½ bosje munt blaadjes afgeplukt cress naar keuze (supermarkt), om te bestrooien
instructies
- Verhit 1 el van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Schep hierin de knoflook en rozemarijn ± 30 sec. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de cannellinibonen toe en bak ze 4-5 min. onder af en toe omscheppen tot ze licht kleuren. Neem van het vuur.
- Meng voor de vinaigrette in een kleine kom de sjalot en azijn. Laat 5 min. intrekken en klop er dan de resterende 3 el olijfolie door. Schep de groene sperziebonen en slabonen, tonijn, pistaches, munt en cress op een schaal. Serveer met de cannellinibonen en vinaigrette.
auteur: delicious.
* Gele slabonen zijn malse, gele sperziebonen, ze worden ook wel boterbonen genoemd. Niet te verwarren met de grote crèmige peulvruchten die soms ook boterbonen worden genoemd. Gele slabonen zijn in het seizoen van juli t/m september verkrijgbaar bij goed gesorteerde groentewinkels of op de markt. Gebruik evt. een dubbele hoeveelheid sperziebonen.
Recept: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Voedingsdeskundige: Karen Kingham. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!