Italiaanse salade: insalata primavera met piadina

Italiaanse salade: insalata primavera met piadina
Recepten: Hester de Goede, Fotografie: Jeroen van der Spek, Styling: Laura Vijselaar, Foodstyling: Martine Steenstra

Maak van je paasbrunch een Italiaans lentefeest vol lichte, zonnige gerechten! Dit recept voor een frisse insalata primavera met piadina past daar perfect bij. In het nieuwe delicious.aprilnummer duiken we helemaal in de smaken van Italië, met heerlijke recepten en inspiratie voor een tafel vol Italiaanse klassiekers.

Ontdek dit en nog veel meer in ons Italië-special! Bestel hem hier:

Italiaanse salade

vegetarisch
aantal 6 | brunchgerecht | pasen, weekend | italiaans | vegetarisch
Deze salade is perfect voor een gezellige brunch of als fris bijgerecht op een zomerse dag. De gepocheerde kwarteleitjes vormen een heerlijke combinatie met de knapperige stukjes piadina en het romige, goudgele eigeel.
Voorbereiding25 minutes
Kooktijd15 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 2 piadina in 3 cm-stukjes gescheurd
  • 7 el extra vergine olijfolie
  • 80 g Parmezaanse kaas, heel fijn geraspt
  • 150 g haricots verts, schoongemaakt
  • 300 g diepvriestuinbonen, ontdooid
  • sap en rasp van 1 biocitroen
  • scheutje azijn
  • 8 kwarteleitjes
  • 80 g gemengde sla
  • 1 bosje radijs, gehalveerd, groen er nog aan

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de piadina op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie en peper. Bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas en bak 10-15 min. in de oven of tot de kaas gegratineerd is en de piadina goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Breng intussen een pan met gezouten water aan de kook en kook de haricots verts in ± 3 min. beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en spoel koud onder stromend water. Kook de tuinbonen 2 min. in hetzelfde water en spoel koud onder stromend water. Dubbel dop de helft van de tuinbonen.
  • Klop van de resterende 5 el olijfolie, het sap en de rasp van de citroen en de resterende Parmezaanse kaas een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng een pan met een laag water van 5 cm en een scheut azijn tegen de kook aan. Breek een kwarteleitje boven een espressokopje. Maak een draaikolk met de steel van een houten lepel, schenk het eitje erin en pocheer 1-2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo ook de andere kwarteleitjes.
  • Verdeel de gemengde sla over een schaal. Verdeel de tuinbonen, radijsjes en haricots verts erover. Besprenkel met de dressing en garneer met de gepocheerde kwarteleitjes en piadina. Serveer direct.

Voedingswaarde

calorieën: 275kcal
eiwit: 12g
vet: 18g
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
Recepten: Hester de Goede, Fotografie: Jeroen van der Spek, Styling: Laura Vijselaar, Foodstyling: Martine Steenstra
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!