aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
indonesisch |
Kurkuma, ketjap, kokos en koriander! Mm… Wat veel smaken passen in dit gerecht. Variatie: Doe in plaats van gekookt ei eens dikke stukken omelet door de stoof, ook heerlijk!Maak ook deze Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
6eieren
300grijstwit
2elzonnebloemolie
400gsperziebonenfijn
2sjalotjesfijngesneden
3tenenknoflookfijngesneden
6tomatenin blokjes
75mlketjap manis
150mlkokosmelk
1bosjekoriandergrof gesneden
50ggeroosterde pinda’sgrof gehakt
evt.sambal
Instructies
Kook de eieren in 7 min. net hard. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de sperziebonen hierin 6 min. knapperig en beetgaar. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog 2 min. Schep de tomaten erdoor en bak deze 3 min. mee.
Schenk de ketjap in de pan en meng goed met de groenten. Schenk langzaam de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Pel intussen de eieren. Leg de eieren tussen de groenten en smoor het geheel 5 min. Voeg peper (of sambal) naar smaak toe.
Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de eieren met de groenten en saus over. Bestrooi met de koriander en de pinda’s.