nr.1 foodmagazine

Indiase viskoekjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
indiase viskoekjes | delicious


aantal 12 | hoofdgerecht | doordeweeks | indiaas |
Viskoekjes zijn dé oplossing voor wanneer je vissticks beu bent. En eigenlijk zijn viskoekjes altijd al stukken lekkerder dan vissticks geweest. Wij kruiden onze Indiase variant met currypasta, koriander en nam pla.
kooktijd35 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 400 g witvisfilet evt. uit diepvries (koolvis), grof gesneden
  • 2 el maïzena
  • 1 el nam pla
  • 1 el Indiase gele currypasta
  • 1 ei hard gekookt, grof gehakt
  • 1 bosje koriander ± 10 g, grof gehakt
  • 1 paprika rood, in kleine blokjes
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 100 g panko
  • 100 ml arachide- of zonnebloemolie

extra nodig:

  • keukenmachine
  • keukenpapier
  • evt. frituurpan
  • ketchup of zoete chilisaus

instructies

  • Doe de vis samen met de maïzena, nam pla, currypasta, ei en koriander in een keukenmachine. Pureer alles tot een fijne pasta, haal voorzichtig het mes eruit en doe het vismengsel over in een kom. Meng er de paprika en bosui doorheen.
  • Zet een diep bord met panko klaar. Vorm met je handen ± 12 ronde balletjes van het visbeslag. Strooi eventueel wat maïzena op je handen, dan plakt het deeg wat minder. Druk de visballetjes plat tot ‘koekjes’ van 1 cm dik en druk ze aan beide kanten in de panko. Leg ze naast elkaar op een plat bord.
  • Verhit de olie in een koekenpan (een dikke laag olie omdat je de viskoekjes half frituurt) of gebruik de frituurpan (voorverwarmd op 180°C). Leg met een schuimspaan voorzichtig 4 viskoekjes erin en bak ± 3 min. aan elke kant mooi goudbruin. 
Doe dit nog 2 keer. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Geef er in een kom ketchup of zoete chilisaus (heet!) bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Nam pla is Thaise vissaus en panko is Japans broodkruim. Net als de currypasta te koop bij de toko of de oosterse afdeling in de supermarkt.
Styling: Jan Willem van Riel. Recept: Eke Mariën. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Eric van Lokven
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


indiase viskoekjes | delicious