Julie kookt het liefst simpel & snel maar wel origineel. In het nieuwe nummer van delicious. houdt ze ook het budget in het oog. Haar doordeweekse gerechten zet je binnen 20 minuten (!) op tafel en voor haar weekendmenu betaal je max 30 euro. Dat is een goed begin van het nieuwe jaar!
Dit en nog veel meer vind je in het nieuwe nummer van delicious. Deze Indiase saag paneer met kruidige gele rijst is alvast een voorproefje. Benieuwd geworden? Bestel het nieuwe nummer hier!
Saag paneer met kruidige gele rijst
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
indiaas |
glutenvrij, vegetarisch
Deze Indiase saag paneer met kruidige gele rijst is comfort in alle opzichten; snel op tafel + een flinke boost voor je immuunsysteem + heel lekker. De perfecte optelsom.
Ingrediënten
- 5 el ghee of olie
- 3 rode uien 1 gesnipperd,
- 2 in halve ringen
- 300 g basmatirijst
- 5 tl garam masala
- 4 tl kurkuma
- 50 g rozijnen
- 6 cm gember geschild en fijngeraspt
- 900 g gehakte spinazie 2 zakjes diepvries
- 350 ml romige kokosmelk
- 450 g paneer in blokjes
Instructies
- Verhit 2 el ghee of olie in een pan met dikke bodem en fruit de gesnipperde ui ± 3 min. aan. Bak de basmatirijst samen met 2 tl garam masala en 2 tl kurkuma mee, voeg de rozijnen, ½ tl zout en 450 ml kokend water toe en breng aan de kook. Kook in ± 10 min. op laag vuur gaar, laat droogstomen met de deksel op de pan tot gebruik.
- Verhit intussen 2 el ghee of olie in een hapjespan en bak de halve ringen rode ui met een goede snuf zout ± 8 min. Neem de helft van de ui uit de pan en houd apart voor de garnering. Bak in het achtergebleven bakvet de gember, de rest van de garam masala en kurkuma ± 2 min. Voeg de spinazie toe samen met 300 ml kokosmelk.
- Verhit 1 el ghee of olie in een koekenpan en bak de paneer kort aan totdat deze een klein bakrandje heeft. Roer de gebakken paneer vervolgens door de spinazie, proef en breng de curry eventueel op smaak met peper en zout. Laat ± 5 min. zachtjes koken op laag vuur.
- Garneer de Saag Paneer met de rode ui, een swirl van de rest van de kokosmelk en serveer met de gekruide gele rijst. Lekker met geroosterd amandelschaafsel en limoen.
Voedingswaarde
calorieën: 877kcal
eiwit: 37g
vet: 43g
koolhydraten: 82g
Recepten & Foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!