Indiase groenterijst met tandoori-lamsspiesen

Indiase groenterijst met tandooi-lamsspiesen

In de Indiase keuken zijn ze meester in lekker veel smaak én low carb. Want met een flinke dosis specerijen en een berg groente heb je bijna niks extra’s meer nodig. Dat bewijst deze Indiase groenterijst met tandoori-lamsspiesen wel.

Nog meer Indiaas? 14x recepten om verrukkelijk Indiaas te koken

Indiase groenterijst met tandoori-lamsspiesen

glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | familietijd, weekend | indiaas | glutenvrij
Wat minder carbs, maar niet minder lekker? Ga dan voor deze Indiase groenterijst!
kooktijd25 minutes
marineren + rusten1 hour 15 minutes

Kookgerei

  • 8 metalen spiesen

ingrediënten

  • 75 g basmatirijst
  • 4 el tandooripasta, potje, toko of supermarkt
  • 125 ml Griekse yoghurt + extra voor erbij
  • 1 kg lamsschouder, ontbeend, in 3 cm-blokjes
  • 3 el ghee
  • 2 eieren, losgeroerd
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl garam masala, Indiaas specerijen-mengsel
  • 10 kerrieblaadjes
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 250 g bloemkool, fijngesneden
  • 120 g diepvriesdoperwten
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • auberginezoetzuur, pot, toko
  • muntblaadjes, voor erbij

instructies

  • Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer in een kom de tandooripasta en yoghurt door elkaar en schep de blokjes lamsvlees hiermee om. Laat ze afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
  • Maak de bbq aan of verhit een grillpan op matig tot hoog vuur. Steek de blokjes vlees aan 8 metalen spiesen en gril ze 3-4 min. per kant tot ze naar wens zijn. Neem ze van het vuur en laat ze afgedekt met aluminiumfolie 10-12 min. rusten.
  • Verhit intussen 2 tl ghee in een grote wok op matig vuur. Voeg de losgeroerde eieren toe, schep ze om in de wok en bak ze in 1-2 min. tot een omelet. Neem uit de wok, rol op en houd apart.
  • Voeg de rest van de ghee toe aan de wok en verhit hem op hoog vuur. Roerbak hierin de knoflook met de specerijen, kerrieblaadjes, uipartjes en bloemkool 4-5 min. tot de aroma’s vrijkomen en de bloemkool mooi kleurt.
  • Voeg de rijst, doperwten en spinazie toe en schep om. Voeg wat zeezoutvlokken toe en laat de spinazie in 3-4 min. slinken. Verdeel de groenterijst over borden. Snijd de omeletrol in plakjes en verdeel ze met de munt over de rijst. Serveer de lamsspiesen erbij en geef er nog wat yoghurt en evt. auberginezoetzuur bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 855kcal
|
eiwit: 61g
|
vet: 51g
|
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
RECEPT, STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Wat drink je daarbij? Dit natuurlijk: gouden melk recept

Indiase groenterijst met tandooi-lamsspiesen