Gespot: dit zijn de leukste online foodtrends

Foodtrends: soms hebben we geen eens door dat ze er waren, maar sommige zijn simpelweg te lekker om voorbij te laten gaan. Daarom hier een lijstje met de allerlekkerste foodtrends. Welke ga jij proberen?

Lees ook: dit zijn de nieuwste ontbijttrends.

Hot chocolate bombs

Het klinkt heerlijk; hot chocolate bombs. Overal op het internet komen deze chocolade bollen voorbij. De inhoud? Dat is bij elke bomb weer een verrassing. Het idee achter de chocolate bombs is simpel. Creëer je eigen chocolademelk door de gevulde chocolade balletjes in warme melk te leggen. Na enkele seconden ontvouwt de bol zich en mengt de cacaopoeder zich met de melk. Voilà; verse chocolade melk. De variatie is eindeloos. Wit, melk en puur. Met marshmallows, gedroogd fruit of karamel. Werkelijk een feestje in je mok!

hot choclate bomb - delicious

Ontbijten met mini croissantjes

Pak je vergrootglas er maar bij, want in 2021 wordt plaats gemaakt voor een nieuwe ienieminie trend; croissant cruesli als ontbijt. Een lust voor het oog en een feestje voor bij het ontbijt. Dat mensen ervan houden om hun ontbijt in miniatuur versie te eten is al eerder gebleken. Mini pannenkoeken, muffins, wentelteefjes en bacon; je hebt ze vast al wel eens voorbij zien komen. Nu sluit de mini-croissant zich aan bij deze groep. Hoe je het maakt? Dat is eigenlijk heel simpel. De mini croissantjes maak je hetzelfde als de klassieke croissant, alleen dan in het klein. Als deze afgebakken zijn strooi je er kaneelsiroop overheen. Dit is belangrijk, want het zorgt ervoor dat de croissantjes knapperig blijven als je er melk overheen giet. Fruit erbij en je ontbijt is klaar!
Mini cereal - delicious

Dalgona koffie

Niets zo lekker als een goede kop koffie in de ochtend. In Zuid-Korea bedacht iemand een andere variant geïnspireerd op toffeesnoepjes. Nadat de video viral ging werd de nieuwe koffietrend geboren; dalgona. De koffie heeft zijn populariteit te danken aan zijn enorme luchtigheid en echt waar, dit is de zachtste koffie die je ooit geproefd hebt! Je maakt de dalgona heel simpel zelf thuis. Vul een glas voor 2/3e met melk. Doe suiker, oploskoffie en water in een beslag kom en… mixen maar! Net zolang tot er een dikke mousse ontstaat. Voeg de opgeklopte koffieroom bij de melk en zie daar; een echte dalgona koffie.

Dalgona koffie - delicious

Food boards

Het good old kaasplankje is en blijft populair. Maar in 2021 gaan we nog een stapje verder. Donuts, bagels, chocolade of vlees: elk lekker ingrediënt verdient een mooi bord. Een foodboard welteverstaan.
Food boards - delicious

Wrap hack

We kunnen niet meer om deze hype heen. Overal op het internet komen we deze originele manier tegen om je wraps klaar te maken. Want met deze truc maak je in een handomdraai een heerlijk gevulde wrap. Het idee is simpel. In plaats van de wrap te beleggen en op te rollen, vouwen we hem nu. Hoe dat moet? Je knipt de wrap aan de onderkant tot het midden in, daarna beleg je de wrap met wat je lekker vindt. Vervolgens vouw je de wrap als het ware rondom de knip. Even onder de grill of het tosti-ijzer en je wrap is klaar!
Wrap hack - delicious
Beeld: Instagram & iStock
dalgona koffie trend - delicious