Ijs van yoghurt, ananas en banaan zonder ijsmachine

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
ijs van yoghurt


aantal 4 | nagerecht | weekend | |
Met wat ananas en een paar bananen uit de vriezer maak je anytime een lekkere kom yoghurt-ananasijs.
voorbereiding20 minuten
Bevriezen3 uur
totale tijd3 uur 20 minuten

ingrediënten

ananasplakken

  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 4 dun gesneden plakken ananas

yoghurt-ananasijs

  • 175 ml dikke Griekse yoghurt
  • 50 ml dikke kokosmelk*
  • 500 g ananasstukjes bevroren
  • 1 banaan in plakjes, bevroren
  • 75 ml vloeibare bloemenhoning bijv. acaciahoning
  • 2 el citroensap
  • snufje kaneel
  • 2 el geroosterde grof geraspte kokos natuurwinkel

instructies

  • Laat de suiker in een ruime koekenpan licht karamelliseren. Leg de plakken ananas in de pan en bak ze op laag vuur 3-5 min. totdat ze rondom mooi gekarameliseerd en wat zachter zijn. Laat afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten voor het ijs behalve de geraspte kokos in de keukenmachine en mix tot er een romige egale ijsmassa ontstaat. Schraap zo nu en dan even alles naar beneden in de machine, zodat het mes de blokjes bevroren ananas goed meepakt.
  • Neem het yoghurt-ananasijs uit de kom en verdeel over vier glazen en garneer met de geraspte kokos. Geef de gebakken ananasplak erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Dikke kokosmelk of coconutcream koop je bij de goed gesorteerde supermarkt of de toko.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Ajda Mehmet. Productie: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


ijs van yoghurt