aantal 4 |
hoofdgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, weekend |
mexicaans |
Oorspronkelijk is huevos rancheros een Mexicaans ontbijtgerecht dat wordt geserveerd wanneer er uitgebreid wordt ontbeten of gebruncht. Door haar hartige ingrediënten is het echter ook heel goed serveren als lunch of zelfs als hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 4 bloemtortilla’s
- 1 el olijfolie
- 1 grote ui fijngesneden
- 200 g gedroogde chorizo kleingesneden
- 400 g canellinibonen of witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1 lange groene peper zaadjes verwijderd, fijngesneden + extra voor serveren
- 1 gele paprika kleingesneden
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 4 eieren
- zure room voor erbij
- ook nodig: 4 ramequins van 250 ml inhoud of ronde ovenschaaltjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ramequins in en bekleed ze met de tortilla’s.
- Verhit de olie op middelhoog vuur in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak 2-3 min. of tot deze zacht is. Voeg de chorizo toe en bak nog 2-3 min. of tot deze krokant begint te worden. Voeg de bonen, peper en paprika toe, breng op smaak met zout en peper en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 3-4 min. of tot het vocht iets is ingekookt.
- Verdeel het mengsel over de tortillabakjes en maak in het midden een kuiltje. Breek de eieren boven de kuiltjes. Bak de huevos rancheros in de oven 20 min. of tot de eieren net zijn gestold. Serveer met extra pepers en zure room.
Voedingswaarde
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!