Hoppers met ei en kokossambal

Hoppers met ei en kokossambal

aantal 4 | ontbijtgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Hoppers zijn een typisch Sri Lankaans ontbijt. In speciale mini-pannen met een komvormige bodem (een mini-wok kan ook) worden flinterdunne omeletjes van rijstbeslag gemaakt, waarin een eitje wordt gegaard. De topping is ’n kruidig mengsel, hier vers gemaakte sambal. 
Kooktijd30 minutes
Rijzen / Rusten2 hours 30 minutes
Totale tijd3 hours

Ingrediënten

  • ½ tl gist gedroogd
  • 60 g rijstebloem*
  • ¼ tl suiker
  • 100 ml kokosmelk
  • zonnebloemolie om in te vetten
  • 4 eieren
  • evt. ½ bosje koriander grof gehakt

sambal

  • 1 tl garnalen gedroogd
  • 3 rode pepers zaadjes en zaadlijsten verwijderd
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 biolimoen sap en rasp
  • 2 el kokos geraspt

Instructies

  • Meng 100 ml lauw water met de gist en laat 10 min. staan tot het iets schuimt. Meng de rijstebloem, suiker en ¼ tl zout in een kom en roer er het gistmengsel door. Laat 90 min. afgedekt op kamertemperatuur rijzen. Meng de kokosmelk erdoor en laat nog 1 uur in de koelkast rusten.
  • Pureer voor de sambal de garnalen, rode pepers, ui, het limoensap plus -rasp en kokos in de kleine kom van de keukenmachine fijn.
  • Verhit een anti-aanbak mini-wok of ander klein pannetje met komvormige bodem goed heet voor. Doe wat olie op een stukje keukenpapier en bestrijk het pannetje ermee.
  • Giet een kleine opscheplepel beslag in de pan en draai direct zo dat het beslag meteen uitvloeit en een kommetje vormt. Bak 3 min. tot het pannenkoekje stevig is en iets bruint aan de rand. Zet het vuur heel laag.
  • Breek een ei in het midden van het pannenkoekje en bestrooi met zout. Dek de pan af met een passend dekseltje of dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie. Laat het ei in 3-4 min. gaar worden.
  • Neem de hopper voorzichtig uit de pan, houd warm en maak er zo nog drie. Serveer met de sambal en wat koriander. Lekker met zwarte thee.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Tekst en recepten: Maura Joppen, Trudelies Schouten, Dosia Brewer. Fotografie: Ernie Enkelaar. Bereiding: Eke Mariën. Styling:Désirée van Dijk m.m.v. Max Havelaar
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!