Hoppers met ei en kokossambal

Hoppers met ei en kokossambal

aantal 4 | ontbijtgerecht | doordeweeks | aziatisch |

Hoppers zijn een typisch Sri Lankaans ontbijt. In speciale mini-pannen met een komvormige bodem (een mini-wok kan ook) worden flinterdunne omeletjes van rijstbeslag gemaakt, waarin een eitje wordt gegaard. De topping is ’n kruidig mengsel, hier vers gemaakte sambal. 

Kooktijd:30

Rijzen / Rusten2 30

Totale tijd:3

Ingrediënten

  • ½ tl gist gedroogd
  • 60 g rijstebloem*
  • ¼ tl suiker
  • 100 ml kokosmelk
  • zonnebloemolie om in te vetten
  • 4 eieren
  • evt. ½ bosje koriander grof gehakt

sambal

  • 1 tl garnalen gedroogd
  • 3 rode pepers zaadjes en zaadlijsten verwijderd
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 biolimoen sap en rasp
  • 2 el kokos geraspt

Instructies

  1. Meng 100 ml lauw water met de gist en laat 10 min. staan tot het iets schuimt. Meng de rijstebloem, suiker en ¼ tl zout in een kom en roer er het gistmengsel door. Laat 90 min. afgedekt op kamertemperatuur rijzen. Meng de kokosmelk erdoor en laat nog 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Pureer voor de sambal de garnalen, rode pepers, ui, het limoensap plus -rasp en kokos in de kleine kom van de keukenmachine fijn.
  3. Verhit een anti-aanbak mini-wok of ander klein pannetje met komvormige bodem goed heet voor. Doe wat olie op een stukje keukenpapier en bestrijk het pannetje ermee.
  4. Giet een kleine opscheplepel beslag in de pan en draai direct zo dat het beslag meteen uitvloeit en een kommetje vormt. Bak 3 min. tot het pannenkoekje stevig is en iets bruint aan de rand. Zet het vuur heel laag.
  5. Breek een ei in het midden van het pannenkoekje en bestrooi met zout. Dek de pan af met een passend dekseltje of dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie. Laat het ei in 3-4 min. gaar worden.
  6. Neem de hopper voorzichtig uit de pan, houd warm en maak er zo nog drie. Serveer met de sambal en wat koriander. Lekker met zwarte thee.

Voedingswaarde

Tekst en recepten: Maura Joppen, Trudelies Schouten, Dosia Brewer. Fotografie: Ernie Enkelaar. Bereiding: Eke Mariën. Styling:Désirée van Dijk m.m.v. Max Havelaar

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!