aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Met al die rijke wereldse keukens zou je bijna vergeten dat de Hollandse ook heel erg lekker is! En die bestaat uit veel meer dan alleen aardappels met jus en andijvie. Vandaag eten we Hollandse wokgroente met zachte kippendijfilet en crunchy pinda’s.
kooktijd25 minutes minutes
ingrediënten
- 2 el milde grove mosterd
- 3 el gembersiroop
- ½ citroen sap
- 400 g kippendijfilet in reepjes
- 300 g witte rijst
- 350 g sperziebonen
- 1 komkommer
- 2 el olie
- 1 rode paprika in reepjes
- 50 g pinda’s gezouten, grof gehakt
- 2 el peterselie grof gesneden
instructies
- Meng voor de marinade de mosterd met de gembersiroop en het citroensap. Schep de kipreepjes erdoor en zet apart.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout 5 min. Halveer intussen de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in halve plakjes van ½ cm.
- Neem de kipreepjes uit de marinade en laat goed uitlekken. Bewaar de marinade.
- Verhit een wok. Voeg de olie toe en bak de kippendijfilet in 5 min. bruin aan. Voeg de paprika toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de sperziebonen en de komkommer met de marinade door de roerbak en bak nog 1-2 min. op hoog vuur. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de groentewok erover. Bestrooi met de pinda’s en peterselie
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!