aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Met al die rijke wereldse keukens zou je bijna vergeten dat de Hollandse ook heel erg lekker is! En die bestaat uit veel meer dan alleen aardappels met jus en andijvie. Vandaag eten we Hollandse wokgroente met zachte kippendijfilet en crunchy pinda’s.
Kooktijd25 minutesminutes
Ingrediënten
2el milde grove mosterd
3elgembersiroop
½ citroensap
400gkippendijfiletin reepjes
300gwitte rijst
350gsperziebonen
1komkommer
2elolie
1rode paprikain reepjes
50gpinda’sgezouten, grof gehakt
2elpeterseliegrof gesneden
Instructies
Meng voor de marinade de mosterd met de gembersiroop en het citroensap. Schep de kipreepjes erdoor en zet apart.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout 5 min. Halveer intussen de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in halve plakjes van ½ cm.
Neem de kipreepjes uit de marinade en laat goed uitlekken. Bewaar de marinade.
Verhit een wok. Voeg de olie toe en bak de kippendijfilet in 5 min. bruin aan. Voeg de paprika toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de sperziebonen en de komkommer met de marinade door de roerbak en bak nog 1-2 min. op hoog vuur. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de groentewok erover. Bestrooi met de pinda’s en peterselie