Hollandse garnalensalade

Hollandse garnalensalade

aantal 4 | voorgerecht | weekend | hollands |
Kooktijd20 minutes
Marineren1 hour
Totale tijd1 hour 20 minutes

Ingrediënten

  • 1 tl mosterd scherp
  • 1 biocitroen geraspte schil
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el frambozenazijn
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 courgette
  • 4 gele tomaten in dunne plakjes
  • 100 ml dikke mayonaise bijv. Hellman’s
  • 2 tl citroensap
  • 200 g Hollandse garnalen
  • ½ bakje tuinkers topjes geknipt
  • evt. toast van wit brood voor erbij

Instructies

  • Klop in een kom een dressing van de mosterd, de helft van de citroenrasp, knoflook, azijn en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de courgette in flinterdunne plakjes met een mandoline of dunschiller. Doe ze samen met de plakjes tomaat bij de dressing in de kom en schep alles goed door elkaar, zodat elk plakje een laagje dressing krijgt. Laat de courgette 1 uur in de koelkast marineren.
  • Verdeel de plakjes gemarineerde courgette afgewisseld met de plakjes tomaat over 4 borden. Roer in een kommetje de rest van de citroenrasp, de mayonaise en citroensap door elkaar en breng op smaak met een beetje peper. Verdeel de garnalen over de salade en strooi de tuinkers erover. Serveer de salade met de citroenmayonaise. Lekker met geroosterd wit brood

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Eke Mariën. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!