Hele zeebaars uit de oven met pompoen en paprika

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
hele zeebaars


aantal 4 | hoofdgerecht | weekend, zomer | mediterraans |
Een hele vis uit de oven kan er net zo feestelijk en rijk uitzien als een groot stuk vlees. Deze hele zeebaars is lekker gemarineerd en wordt geserveerd met pompoen en paprika.
voorbereiding20 minuten
kooktijd15 minuten
Oven50 minuten
totale tijd1 uur 25 minuten

ingrediënten

  • 1 hele zeebaars* ± 1,6 kilo, schoongemaakt, schubben verwijderd, evt. kop verwijderd
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 3 el olijfolie + extra voor het invetten
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 uien in ringen
  • 25 zwarte olijven grof gehakt
  • 1 citroen in plakjes
  • 500 g pompoen geschild, zaden verwijderd, in heel dunne plakken
  • 2 rode paprika’s zaadlijsten verwijderd, in dunne repen
  • 100 ml witte wijn

instructies

  • Voorbereiden: (kan ± 8 uur van tevoren) snijd het vel van de hele zeebaars een paar keer in. Meng het paprikapoeder, 1 flinke tl zeezout en wat versgemalen peper met de olijfolie. Wrijf de vis van binnen en buiten hiermee. Vul de holte met 3 takjes rozemarijn, de helft van de ui, een derde van de olijven en de citroen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Schep de rest van het oliemengsel door de pompoen, paprika, rest rozemarijn, ui en olijven en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Bereiden: begin een uur van tevoren. Verwarm de oven voor op 225ºC. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel het pompoenmengsel over de ovenschaal en bak het in het midden van de oven ± 8 min. Schep halverwege even door elkaar. Leg de vis op het mengsel en schenk de wijn eromheen. Bak de vis in 30-40 min.. (afhankelijk van dikte en grootte) gaar, of tot het visvlees in het dikste deel net ondoorzichtig is. Serveer met de pompoen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Of neem 2 kleinere zeebaarzen.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Ellen van Mol
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


hele zeebaars