havermout-wortelcake met citroenroom

havermout-wortelcake met citroenroom
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING | YLVA BERGQVIST / WELL DONE | FOTOGRAFIE: MATILDA LINDEBLAD / HOUSE OF PICTURES.

Gezond doen met havermout? Bak er broodjes en cake mee, maak je eigen granola of havermelk. Want er kan zoveel meer met de overbekende oats.

Een bordje havermout als ontbijt kent iedereen. Maar met die oergezonde vlokken kun je nog veel meer dan je denkt. Bak er bijzondere broodjes van, cake of maak je eigen granola. Bekijk ook deze havermoutrecepten.

Havermout-wortelcake met citroenroom

aantal 8 | ontbijt, zoet | | |
Zo'n havermout-wortelcake is niet te zoet en dus ook perfect als feestontbijt. Wil je nog iets extra's? Doe er een dot luchtige citroenroom op.
Kooktijd30 minutes
oven40 minutes
Totale tijd1 hour 10 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: ovenschaal van 20×30 cm, ingevet

Ingrediënten

  • 175 g havermout
  • 4 el lijnzaad
  • 475 ml ongezoete havermelk
  • 4 eieren
  • 8 el vloeibare honing + extra voor erbij
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanillepoeder of -extract
  • 160 g wortels, fijn geraspt
  • 55 g walnoten, grof gehakt

citroenroom

  • 250 g ricotta
  • rasp van 1 biocitroen + ½ el sap
  • 1 el vloeibare honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Spreid de havermout uit op een bakplaat, rooster de vlokken 5 min., schep ze om en rooster ze nog 5 min., of tot ze goudbruin kleuren.
  • Meng in een grote kom het lijnzaad, de havermelk, eieren, 5 el honing, het bakpoeder, de kaneel, vanille en 2 snufjes zout. Meng de geraspte wortels en de geroosterde havermout erdoor. Schenk het beslag in de ovenschaal.
  • Verdeel de walnoten en de laatste 3 el honing erover. Bak de cake in ± 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en snijd in stukken.
  • Klop intussen de ricotta luchtig op met de citroenrasp en het -sap. Roer de honing erdoor. Serveer de cake met de citroenroom en nog wat extra honing.

Voedingswaarde

calorieën: 359kcal
eiwit: 11g
vet: 15g
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING | YLVA BERGQVIST / WELL DONE | FOTOGRAFIE: MATILDA LINDEBLAD / HOUSE OF PICTURES.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Wat eten we vanavond? Misschien wel deze pittige vegetarische ramen met groenten