haverkoekjes met witte chocolade

haverkoekjes met witte chocolade

Kijk niet gek op als dit recept voor haverkoekjes met witte chocolade één van je favorieten gaat worden. Deze traktatie maak je in een handomdraai en zit vol heerlijke ingrediënten. Zei iemand witte chocolade?

Meer inspiratie voor zoet? Haal het laatste nummer van delicious. in huis!

Haverkoekjes met witte chocolade

aantal 30 | koek, zoet | | |
Een twist op het klassieke Australische haverkoekje met stukjes witte chocolade. Bak ze niet te lang, zo blijven ze lekker chewy.
kooktijd15 minutes
oven20 minutes
totale tijd35 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: 2 grote bakplaten bekleed met bakpapier

ingrediënten

  • 135 g havervlokken
  • 50 g kokosrasp
  • 200 g bloem
  • 150 g boter
  • 115 g golden syrup*
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • ½ tl baksoda
  • 100 g witte chocolade, in stukjes

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een kom de havervlokken, kokos, bloem en een snufje zout. 3 Verwarm in een steelpan de boter, stroop en suiker op matig vuur en roer tot de boter is gesmolten. Breng aan de kook en roer 1-2 min. tot de suiker gesmolten is. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en roer de baksoda en 1 el water erdoor. Schenk over het havermengsel.
  • Roer het boter-stroopmengsel met een pollepel door het havermengsel. Meng ook de stukjes chocolade erdoor. Draai tot 30 balletjes van ± 25 g en leg ze op de bakplaten met 3 cm tussenruimte. Druk de balletjes iets platter.
  • Schuif 2 bakplaten in de oven en bak de koekjes 10-12 min. tot ze licht kleuren aan de bovenkant. Wissel de bakplaten van plaats en bak de koekjes nog 4-6 min. tot ze allemaal goudbruin zijn. Blijf in de buurt, want het bruin worden gaat heel snel. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op roosters. Bak zo ook de rest van de koekjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 147kcal
|
eiwit: 2g
|
vet: 7g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
*Golden syrup koop je bij de ruim gesorteerde supermarkt, toko of online. Kun je het niet vinden? Vervang het dan door keukenstroop, honing, agavesiroop of bruine rijststroop en voeg een paar druppels citroensap toe, al zijn de smaak en looks dan niet hetzelfde. Keukenstroop, agavesiroop en bruine rijststroop smaken neutraler terwijl je de smaak van honing juist nadrukkelijker is. Golden syrup is licht van kleur dus als je een donker alternatief gebruikt, zal je resultaat ook donkerder uitpakken.
Voeg bij het gebruik van alternatieven eventueel beetje bij beetje wat extra water toe zodat het deeg goed bij elkaar komt. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook eens deze koekjes: Earl grey shortbread

haverkoekjes met witte chocolade
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.