hartige strudel met rode-uiencompote

hartige strudel met rode-uiencompote
Recept: Julie Teeken

De feestdagen komen steeds dichterbij. Voel je de stress al opborrelen? Dat is nergens voor nodig. Met ons nieuwe nummer, ga je zonder stress de feestdagen in. Het staat bomvol heerlijke recepten, zoals deze prachtige hartige vega winter-strudel. Zin gekregen om de keuken in te duiken? Bestel het nieuwe nummer hier!

Hartige strudel met rode-uiencompote

vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | vegetarisch
Deze hartige vega winter-strudel met rode-uiencompote is perfect om te maken voor je gezin. Het ziet er niet alleen feestelijk uit, maar smaakt ook nog eens fantastisch!
Voorbereiding45 minutes
Kooktijd20 minutes
wachten20 minutes
Totale tijd1 hour 25 minutes

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 4 rode uien 2 fijngesnipperd, 2 in 1/2 ringen
  • 250 g zoete aardappel geschild, in blokjes
  • 1 el curry madras
  • 90 g pecannoten grof gehakt
  • 60 g zongedroogde tomaten grof gesneden
  • 125 g voorgestoomde quinoa
  • 80 g feta in blokjes
  • 60 g gedroogde cranberry’s
  • 70 g boter
  • 225 g filodeeg diepvries
  • 2 el za’atar
  • 100 ml balsamico-azijn
  • 1 tl lichtbruine basterdsuiker
  • evt. shiso cress

Instructies

  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de fijngesnipperde ui ± 3 min. Voeg de blokjes zoete aardappel en de curry madras toe aan de pan en bak ± 10 min. of totdat de blokjes gaar zijn. Schep de pecannoten, zongedroogde tomaten, quinoa, feta en cranberry’s erdoor en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Laat 30 g boter smelten in een steelpan. Bestrijk de vellen filodeeg ermee en leg ze iets overlappend op elkaar zodat je een rechthoek vormt van ± 45×25 cm. Verdeel de zoete aardappelvulling in een lange baan iets voor het midden van het filodeeg. Houd 5 cm van de rand vrij. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol het deeg daarna op. Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk rondom met de gesmolten boter en bestrooi met za’atar. Bak de strudel in ± 20 min. goudbruin en gaar in de oven.
  • Verhit intussen voor de compote de rest van de boter in een koekenpan en bak de uienringen in ± 15 min. zacht. Blus af met de balsamico-azijn, voeg de basterdsuiker toe en laat nog ± 5 min. inkoken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Neem de strudel uit de oven en serveer met uiencompote en evt. shiso cress.

Voedingswaarde

calorieën: 933kcal
eiwit: 19g
vet: 47g
koolhydraten: 100g
auteur: delicious.
Tip: Je kunt de strudel ook maken met een groot vel kant-en-klaar bladerdeeg.
Recepten & Bereiding: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent foodstyling: Tanja Haan
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: strudel met courgette, ricotta, pancetta en olijfolie | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)