Harissa-lamsvlees met worteltjes en quinoapilav

Harissa-lamsvlees met worteltjes en quinoapilav

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Waarom zou je een hele batterij potten en pannen uit de kast trekken als je op een bakplaat of in een ovenschaal een complete maaltijd kunt bereiden? Deze ovenschotel met lamsvlees en geroosterde worteltjes is easy, maar zo lekker.
Kooktijd15 minutes
Oven40 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook geperst
  • ½ citroenrasp
  • 3 tl komijn gemalen
  • 1½ -2 el harissa
  • 2 lamscarrés met elk 6 koteletten vel ingekerfd
  • 1 bospeen bos
  • 250 g quinoa afgespoeld en uitgelekt
  • 250 ml kippenbouillon
  • 400 g kikkererwten blik, afgespoeld en uitgelekt korianderblaadjes ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kommetje de olie met de knoflook, citroenrasp, 2 tl van de komijn, 1 el van de harissa en 2 tl zout en wrijf de lamscarrés hiermee in. Schik de worteltjes op de bakplaat en leg de lamscarrés erop. Braad het lamsvlees medium in 30-40 min. Neem uit de oven en laat het lamsvlees losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
  • Meng intussen de quinoa met de kippenbouillon, kikkererwten, de rest van de komijn en de harissa (of meer, naar smaak), 1 tl zout en 185 ml heet water in een ovenschaal. Zet afgedekt met aluminiumfolie ± 25 min. in de oven, op een bakplaat onder het lamsvlees, tot alle vloeistof is opgenomen. Schep in een schaal. Sprenkel de jus van het lamsvlees erover.
  • Strooi de koriander over het lamsvlees en serveer met de worteltjes en quinoapilav.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Voor dit recept heb je 2 bakplaten nodig, je schuift ze tegelijk in de oven voor een snelle en makkelijke maaltijd.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Petrina Tinslay. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!