Waarom zou je een hele batterij potten en pannen uit de kast trekken als je op een bakplaat of in een ovenschaal een complete maaltijd kunt bereiden? Deze ovenschotel met lamsvlees en geroosterde worteltjes is easy, maar zo lekker.
Kooktijd15 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Ingrediënten
4elolijfolie
3tenenknoflookgeperst
½citroenrasp
3tlkomijngemalen
1½ -2elharissa
2lamscarrés met elk 6 kotelettenvel ingekerfd
1bospeenbos
250gquinoaafgespoeld en uitgelekt
250mlkippenbouillon
400gkikkererwtenblik, afgespoeld en uitgelekt korianderblaadjes ter garnering
Instructies
Verwarm de oven voor tot 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kommetje de olie met de knoflook, citroenrasp, 2 tl van de komijn, 1 el van de harissa en 2 tl zout en wrijf de lamscarrés hiermee in. Schik de worteltjes op de bakplaat en leg de lamscarrés erop. Braad het lamsvlees medium in 30-40 min. Neem uit de oven en laat het lamsvlees losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Meng intussen de quinoa met de kippenbouillon, kikkererwten, de rest van de komijn en de harissa (of meer, naar smaak), 1 tl zout en 185 ml heet water in een ovenschaal. Zet afgedekt met aluminiumfolie ± 25 min. in de oven, op een bakplaat onder het lamsvlees, tot alle vloeistof is opgenomen. Schep in een schaal. Sprenkel de jus van het lamsvlees erover.
Strooi de koriander over het lamsvlees en serveer met de worteltjes en quinoapilav.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Voor dit recept heb je 2 bakplaten nodig, je schuift ze tegelijk in de oven voor een snelle en makkelijke maaltijd.Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Petrina Tinslay. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Dosia Brewer