Hapjes op een lepel

Hapjes op een lepel

aantal 8 | hapje, voorgerecht | feestelijk, kerst, oudjaar | internationaal |
Geef je een feestje met kerst of oud & nieuw? Dan zijn kleine hapjes een perfecte starter voor een feestelijke avond! Wij geven suggesties voor een aantal simpele hapjes op een lepel. Makkelijk om te maken en makkelijk om op te eten! 

Nog meer inspiratie? Maak deze feestelijke mini-blini’s

Instructies

kippenleverpaté met 3 toppings

  • Fruit 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperste teen knoflook in 30 gram boter glazig. Voeg 150 gram schoongemaakte kippenlevertjes toe en bak ze net gaar. Blus af met 2 eetlepels cognac en bestrooi met zout en peper. Pureer het uitgelekte afgekoelde mengsel met 2 eetlepels crème fraîche tot een smeuïge mousse.
  • Waterkers & sesamzaad: Beleg met wat waterkers, bedruppel met sesamolie en bestrooi met sesamzaad.
  • Vijg & amandelschaafsel: Beleg met plakjes vijg, wat rucola en bestrooi met licht geroosterd amandelschaafsel.
  • Avocado & koriander: Beleg met blokjes avocado gemengd met korianderblad, olijfolie, limoensap en za’tar. Garneer met flinterdunne reepjes rode peper.

zalmtartaar met 3 toppings

  • Hak 125 gram verse zalmfilet (ontveld en graatjes verwijderd) met een scherp mes in kleine stukjes. Meng de zalm met 1½ eetlepel citroensap, ½ eetlepel fijngeknipte bieslook en zout en peper naar smaak. Laat de vis ca. 2 uur marineren in de koelkast.
  • Zeewiersalade & Japanse gember: Beleg met plukjes zeewiersalade en reepjes Japanse gember.
  • Saffraanmayonaise & komkommer: Beleg met saffraanmayonaise (week 10 saffraandraadjes in 1/2 eetlepel sinaasappelsap en klop door 3 eetlepels mayonaise), sliertjes komkommer en geroosterd nigellazaad.
  • Venkel & kappertjes: Meng ¼ geschaafde venkel met 1 eetlepel rijstazijn. Verdeel dit over de lepels en garneer met rucolakers en kappertjes.

roomkaas, citroen en knoflook met 4 toppings

  • Meng 100 gram roomkaas met de rasp van 1/2 schoongeboende citroen, 2 theelepels citroensap, ½ teen knoflook uit de pers en versgemalen peper.
  • Paprika, zwarte olijf & basilicum: Beleg met reepjes geroosterde rode paprika ( pot), plakjes zwarte olijf en blaadjes basilicum.
  • Maissalsa & koriander: Beleg met mais gemengd met limoensap, fijngesneden rode ui, stukjes jalapeñopeper en fijngesneden koriander.
  • Nectarine, pistachenootjes & munt: Beleg met dunne partjes nectarine, gehakte geroosterde pistachenootjes en fijngesneden blaadjes munt.
  • Radijs, groene pesto & Parmezaan: Beleg met flinterdunne plakjes radijs, groene pesto en geschaafde Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Janneke Philippi, Eke Mariën, Yvette van Boven, Katinka Huiskamp. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!