De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Hangop met granola

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 4 | lunchgerecht, ontbijt | weekend | |
delicious. PUUR gaat, zoals elke delicious. over genieten van lekker eten én over keuzes maken. In PUUR ligt de nadruk op gezond, vers en variatie. Nog geen PUUR in huis? Bestel en deel PUUR, want je krijgt er nu twee voor een tientje. Bij Het buffet van Odette weten ze ook wat lekker is én gezond. Alleen biologische producten – mmm, dat stevige brood! – bijna alles zelfgemaakt – óók die net-iets-minder-gezonde mayonaise – en het sleutelwoord is vers! En zeg nou zelf: is er nóg een restaurant in Amsterdam met een saladebuffet van biologische groenten? Speciaal voor delicious. PUUR maakte Odette dit lunch- of ontbijtgerecht met een twist
kooktijd10 minuten
Oven30 minuten

ingrediënten

de hangop

  • 2 l yoghurt volle biologische

de granola

  • 450 g havervlokken natuurwinkel
  • 100 g amandelen blank
  • 75 g zonnebloempitten
  • 75 g pompoenpitten natuurwinkel of supermarkt
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g honing
  • 150 g rozijnen
  • 100 g lijnzaad natuurwinkel of supermarkt
  • 100 g Appelsnippers gedroogd, natuurwinkel of supermarkt
  • ook nodig: bakpapier

instructies

  • Schenk de yoghurt in een theedoek. Knoop de doek dicht, doe in een zeef en laat ten minste 8 uur uitlekken boven een kom in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 165 ºC. Bedek de bakplaat met bakpapier. Doe de havervlokken, amandelen, zonnebloem- en pompoenpitten, het kaneel en de zout samen in een grote kom. Meng de zonnebloemolie met de honing en meng door de havernotenmix. Schep het mengsel op de ovenplaat en bak in oven in ± 30 min. licht goudbruin. Schep af en toe om, om aanbranden te voorkomen. Haal uit de oven, laat afkoelen en mix de rozijnen en het lijnzaad erdoor.
  • Serveer de hangop met de granola en bestrooi met de gedroogde appelsnippers. Schenk er eventueel nog wat honing overheen en vers fruit als druiven en appelpartjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten & foodstyling: Odette Rigterink. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Merijn Tol
* Dit recept verscheen eerder in delicious.PUUR.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!