aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend, winter |
nederlands |
Hachee heeft even wat tijd nodig om zacht en mals te worden, maar eenmaal op het bord zijn de smaak en structuur onweerstaanbaar. Dit recept voor hachee met dadelstroop krijgt zijn krachtige, zoet-hartige smaak door de smaak door de combinatie van steranijs en kardemom.
Ingrediënten
- 3 uien
- 25 g boter
- 800 g rundersukade in 3 cm-stukken
- 2 el bloem
- 50 ml azijn
- 650 ml rundvleesbouillon (van tableof fond
- 2 el dadelstroop*
- 3 steranijs
- 1 el kardemompeulen licht gekneusd
- 1 knolselderij
- 400 g pastinaken
- 750 g broccoli
- 2 el olijfolie
- 125 g crème fraîche
Instructies
- Snijd de uien in ringen. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
- Smelt in een braadpan de boter. Bak het vlees in 5 min. rondom bruin aan. Schep het vlees op een bord. Fruit in het bakvet de uiringen.
- Doe het vlees terug in de pan. Bestrooi het vlees en de uiringen met de bloem en bak 1 min. Voeg de azijn, bouillon, dadelstroop, steranijs en kardemompeulen toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de hachee afgedekt in 2 uur gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Schil intussen de knolselderij en pastinaken en snijd ze in gelijke stukken. Kook de knolselderij en de pastinaak in een laagje water met iets zout afgedekt in 20 min. gaar.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in 1 cm-plakjes. Leg de broccoli op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met zout naar smaak. Rooster de broccoli in de voorverwarmde oven in 20 min. beetgaar.
- Giet de knolselderij en pastinaak af. Pureer ze fijn met de staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Verdeel de hachee over 4 borden. Schep de broccoli en de knolselderij-pastinaakpuree erbij. * Dadelstroop koop je bij de goed gesorteerde supermarkt en online.
Voedingswaarde
calorieën: 754kcal
eiwit: 59g
vet: 35g
koolhydraten: 38g
Ook lekker: geef er in plaats van puree friet in schil bij.
Voorbereiden: maak de hachee een dag van tevoren, dan komen de smaken nog meer in balans. Handig: maak 2 x zoveel en vries een portie in. Laat de hachee dan voor verwarmen eerst ontdooien in de koelkast.
Dit recept en nog veel meer vind je in delicious. magazine nr. 3 'Spice it up'.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!