Deze groenterösti met ketjapgehakt brengt je gelijk naar Azië. De rösti bevat minder koolhydraten door de toevoeging van de vele groenten. Samen met het ketjapgehakt en de vele kruiden is dit recept een gezond, Aziatisch feestje.
Voorbereiding55 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ovenbestendige koekenpan van 26 cm Ø
Ingrediënten
200glicht kruimige aardappelsgeschild en geraspt
600gwortelsgeschild en geraspt
200gkoolraapgeschild en geraspt
1ei
2bosuitjesin 5 cm-stukjes
5cmgemberwortelgeschild en fijn geraspt
3elbloem
4elrijstkiemolie
500gvarkensgehakt
3tenenknoflookin dunne plakjes
60ml4 el ketjap manis
1elsojasaus
4takjesVietnamese munt, blaadjes geplukt*
4takjes korianderblaadjes geplukt
4takjes Thaise basilicumblaadjes geplukt*
35ggebrande pinda’s, gehalveerd, grof gehakt
2limoenengehalveerd voor erbij
Instructies
Druk het teveel aan vocht uit de geraspte aardappels en doe ze in een kom. Meng de geraspte wortel en koolraap, het ei, de bosuitjes, helft van de gember, alle bloem en wat zout en peper erdoor. Zet 2 koekenpannen op het vuur en verhit in elke pan 1½ el olie. Verdeel het wortel-aardappelmengsel over de pannen, spreid goed uit over de bodem en druk aan.
Bak de rösti’s op middel-hoog vuur ± 3 min. Bak de rösti’s daarna nog 12 min. op laag vuur. Keer de rösti’s voorzichtig om en herhaal bovenstaande tot de rösti’s goudbruin en gaar zijn.
Verhit intussen de laatste el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin de knoflook met de rest van de gember 1 min., voeg het gehakt toe en bak dit in 7-8 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Voeg de ketjap en sojasaus toe en bak het gehakt nog 5 min. tot knapperig en gekaramelliseerd.
Schep het ketjapgehakt over de rösti en strooi er de kruiden en pinda’s over. Geef er halve limoenen bij.
Voedingswaarde
calorieën: 639kcal
eiwit: 36g
vet: 35g
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
*Vietnamese munt en Thaise basilicum zijn te koop bij de toko. Of vervang door gewone munt of basilicum.