vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Eten dat goed voor je is, wat kun je daar toch zin in hebben! Zeker nu. En dat is precies waar deze verse én gezonde groene minestrone voor is. Hij smaakt heerlijk en voedt je van top tot teen.
Maak ook eens deze wortel-bataatsoep met thaise pesto.
Ingrediënten
- 2 l groentebouillon
- 1 bosje basilicum
- 200 g spelt uit de supermarkt of natuurwinkel
- 200 g erwten of tuinbonen vers
- 350 g groene asperges in stukken
- 1 kleine courgette in blokjes
- 1 prei in ringen
- 2 stengels bleekselderij in boogjes
- 50 g pecorino geraspt
Instructies
-
Breng de groentebouillon met de basilicumstelen aan de kook. Houd het basilicumblad apart. Voeg de spelt toe en kook 10 min. op hoog vuur.
-
Voeg de erwten en/of tuinbonen en de asperges toe en kook de groenten 5 min.
-
Voeg de rest van de groenten toe en kook de soep nog 3-4 min. of tot de groenten de gewenste beet hebben.
-
Schep de soep in 4 diepe borden. Bestrooi de minestrone met basilicumblaadjes en peper naar smaak. Zet de pecorino en je fles favoriete olijfolie apart op tafel om de soep af te maken.
Voedingswaarde
Recepten en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!