Gratin van schorseneren met emmentaler, ham en peterselie

Gratin van schorseneren met emmentaler, ham en peterselie

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | |
Gratinliefhebbers opgelet! Deze gratin van schorseneren met emmentaler, ham en peterselie is een echte aanrader. Easy om te maken en een groot, gul effect op tafel.
Kooktijd20 minutes
Oven45 minutes
Totale tijd1 hour 5 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg schorseneren sap en rasp van 1 biocitroen
  • 350 ml slagroom
  • 40 g peterselie plat, fijngesneden
  • 2 teentje knoflook fijngesneden
  • 125 g belegen emmentaler geraspt
  • ½ tl gember gemalen
  • 1 el olijfolie
  • 250 g ham gedroogd, in grove stukken gescheurd

Instructies

  • Zo maak je de gratin: verwarm de oven voor op 180°C. Schil de schorseneren (het liefste op een krant) en leg ze direct in een bak met koud water en wat citroensap. Meng in een kom de room, peterselie, knoflook, geraspte kaas, gember, citroenrasp en zout en peper naar smaak. Leg de schorseneren in een ingevette oven- schaal en schenk het room-kaasmengsel erover. Druppel de olijfolie erover. Zet de schaal in het midden van de oven en bak in 45 min. gaar of totdat de gratin mooi bruin is. Verdeel de gratin over 4 borden en serveer de gedroogde ham erbij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!