granolarepen met havermout en quinoavlokken

granolarepen met havermout en quinoavlokken
glutenvrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 20 |
koek, ontbijt, tussendoortje |
doordeweeks |
|
glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch
Of je met een drukke levensstijl ook lekker en makkelijk vegan kunt eten? Natuurlijk! Deze repen zijn je beste vrienden wanneer je het liefst eenvoudig, licht of on the go ontbijt. Maar ook als gezond tussendoortje zijn ze ideaal! Zeker wanneer je leven bestaat uit rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Varieer vooral eens met specerijen – kaneel, anijszaadjes en gemalen kardemom bijvoorbeeld – en gedroogde vruchten. Wedden dat jij, je vrienden en eventuele kids niet op deze repen uitgekeken raken? 

Nog meer ontbijtinspiratie: havermout uit de oven met rood fruit

Voorbereiden: de granolarepen kun je al een paar dagen van tevoren klaarmaken.

Kooktijd25 minutes
oven30 minutes
Totale tijd55 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: rechthoekige vorm van ± 20-30 cm, licht ingevet, met bakpapier belegd

Ingrediënten

  • 200 g havermout*
  • 85 g gedroogde kokosrasp
  • 75 g geschaafde amandelen
  • 35 g quinoavlokken
  • 80 g gedroogde vijgen of pruimen in stukjes
  • 80 g gedroogde ongebleekte abrikozen, in stukjes
  • 50 g gedroogde cranberry’s
  • 45 g plantaardige boter
  • 150 ml agavesiroop
  • 40 g kokosbloesemsuiker
  • tl puur vanille-extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verwarm in een grote pan al omscheppend de havermout, kokos, het amandelschaafsel en de quinoavlokken totdat het lekker begint te ruiken 
en heel licht roostert. Meng het havermoutmengsel in een grote kom (alles moet daar uiteindelijk inpassen) gelijkmatig met het gedroogde fruit.
  • Verwarm de boter, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, het vanille-extract en evt. ½ theelepel zeezout, totdat de suiker is opgelost en giet het gelijkmatig over het droge havermoutmengsel in de kom. Meng het goed en gelijkmatig. Schep alles in de voorbereide vorm. Maak je handen nat en druk het gelijkmatig en stevig aan in de vorm.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C en bak de granola 25-30 min., totdat hij goudbruin is. Haal uit de oven en laat zeker 2-3 uur afkoelen. Dan is de granola uitgehard en prima snijdbaar. Verpakt in een goed afsluitbare trommel blijft het zeker een week goed.

Voedingswaarde

calorieën: 165kcal
eiwit: 3g
vet: 7g
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
*Eet je glutenvrij? Zorg dan dat je kiest voor een glutenvrije havermout. De meeste haver die hier te koop is, is in bepaalde mate namelijk in contact gekomen met glutenhoudende granen.

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN. FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE. STYLING JET KRINGS. BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI.

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!