Of je met een drukke levensstijl ook lekker en makkelijk vegan kunt eten? Natuurlijk! Deze repen zijn je beste vrienden wanneer je het liefst eenvoudig, licht of on the go ontbijt. Maar ook als gezond tussendoortje zijn ze ideaal! Zeker wanneer je leven bestaat uit rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Varieer vooral eens met specerijen - kaneel, anijszaadjes en gemalen kardemom bijvoorbeeld - en gedroogde vruchten. Wedden dat jij, je vrienden en eventuele kids niet op deze repen uitgekeken raken? Nog meer ontbijtinspiratie: havermout uit de oven met rood fruitVoorbereiden: de granolarepen kun je al een paar dagen van tevoren klaarmaken.
Kooktijd25 minutesminutes
oven30 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: rechthoekige vorm van ± 20-30 cm, licht ingevet, met bakpapier belegd
Ingrediënten
200ghavermout*
85ggedroogde kokosrasp
75ggeschaafde amandelen
35gquinoavlokken
80ggedroogde vijgen of pruimenin stukjes
80ggedroogdeongebleekte abrikozen, in stukjes
50ggedroogde cranberry’s
45gplantaardige boter
150mlagavesiroop
40gkokosbloesemsuiker
1½tlpuur vanille-extract
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verwarm in een grote pan al omscheppend de havermout, kokos, het amandelschaafsel en de quinoavlokken totdat het lekker begint te ruiken en heel licht roostert. Meng het havermoutmengsel in een grote kom (alles moet daar uiteindelijk inpassen) gelijkmatig met het gedroogde fruit.
Verwarm de boter, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, het vanille-extract en evt. ½ theelepel zeezout, totdat de suiker is opgelost en giet het gelijkmatig over het droge havermoutmengsel in de kom. Meng het goed en gelijkmatig. Schep alles in de voorbereide vorm. Maak je handen nat en druk het gelijkmatig en stevig aan in de vorm.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C en bak de granola 25-30 min., totdat hij goudbruin is. Haal uit de oven en laat zeker 2-3 uur afkoelen. Dan is de granola uitgehard en prima snijdbaar. Verpakt in een goed afsluitbare trommel blijft het zeker een week goed.
Voedingswaarde
calorieën: 165kcal
eiwit: 3g
vet: 7g
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
*Eet je glutenvrij? Zorg dan dat je kiest voor een glutenvrije havermout. De meeste haver die hier te koop is, is in bepaalde mate namelijk in contact gekomen met glutenhoudende granen.PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN. FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE. STYLING JET KRINGS. BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI.