granita van rode druiven

granita van rode druiven

Direct een warm welkom? Serveer je gasten vlak na binnenkomst een betoverende granita. Dan begint je diner meteen goed én lekker. Deze rode-druivengranita bewijst dat wel.

Lees ook: 7 dingen die je nog niet wist over Cava

Meer inspiratie?

Van hapjes tot winterpie en fantastische ijstaarten… met de homemade gerechten uit het extra dikke feestnummer van delicious.magazine, beleef jij een sprookjeskerst. Bovendien krijg je heel veel stylingtips & menusuggesties. Alles voor een delicious.kerst!

Bestel jouw editie nu en krijg een gratis online cursus Tartelettes van Rutger Bakt cadeau. Lees meer!

Granita van rode druiven

glutenvrij, veganistisch
aantal 4 | drankje | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | | glutenvrij, vegan
Maak de granita en de rozengeur 1 dag eerder. Roer voor het serveren de granita weer los.
Kooktijd30 minutes
afkoelen + bevriezen4 hours 30 minutes

Kookgerei

  • diepvriesbak
  • verstuiver
  • 4 coupes of andere mooie glazen

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • 1 bosje salie + 4 blaadjes extra ter garnering
  • 4 el citroensap
  • 400 g vegan merlot of rodedruivensap (zonder toegevoegde suiker)
  • 50 ml rozenwater
  • ± 8 rode druiven, gehalveerd

Instructies

  • Breng de suiker met 200 ml water en de salie aan de kook. Laat de suiker oplossen en laat 3 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat de siroop met de salie erin ± 30 min. afkoelen.
  • Neem de takjes salie uit de siroop. Meng het suikerwater in een maatbeker met het citroensap en de wijn of druivensap. Giet het mengsel in een diepvriesbak of -vorm met deksel en zet afgedekt minstens 4 uur in de vriezer. Roer de granita na 1 uur met een vork los. Herhaal dit elke 30 min.
  • Schenk het rozenwater in de verstuiver. Verdeel de granita over 4 glazen en garneer met de salie en druiven. Serveer direct en verstuif aan tafel het rozenwater erover.

Voedingswaarde

calorieën: 196kcal
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
RECEPT: HESTER DE GOEDE | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: LAURA VIJSELAAR | FOODSTYLING: BART STUART
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!