nr.1 foodmagazine

Goulashpastei met crunchy filodeeg

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
goulashpastei met crunchy filo - delicious


aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | |
Ideaal als je een drukke dag hebt, een van onze homemade diepvriesmaaltijden. Stuk voor stuk heerlijk comfortfood! Probeer maar eens deze goulashpastei met crunchy filodeeg.
voorbereiding50 minuten
kooktijd2 uur 30 minuten
Oven20 minuten
totale tijd3 uur 40 minuten

ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 kg runderstoofvlees (magere lappen), in blokjes van 2-3 cm
  • 2 uien, kleingesneden
  • 1 el bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 400 g tomaatblokjes, uit blik
  • 250 ml runderbouillon
  • 600 g champignons, in vieren
  • 12 filodeegvellen
  • 125 ml zure room
  • 3 el bieslook, gesnipperd
  • ook nodig: 6 ovenschaaltjes van 200 ml

instructies

  • Verhit 1 tl olie in een grote braadpan op hoog vuur. Bak hierin een kwart van de vleesblokjes in ± 3 min. rondom bruin. Schep op een bord. Herhaal tweemaal met de rest van het vlees, met steeds 1 tl olie.
  • Verhit in dezelfde pan de rest van de olie op matig vuur. Bak hierin de uien 5 min. Strooi de bloem en paprikapoeder erover en schep 1 min. om tot het aroma vrijkomt. Voeg de tomaatblokjes en bouillon toe. Breng aan de kook en schraap met een pollepel eventuele aanbaksels van de bodem van de pan los. Doe het vlees bij de saus en voeg de champignons toe. Draai het vuur zeer laag en stoof de goulash afgedekt 2½ uur. Neem de deksel van de pan en laat de goulash nog 30 min. inkoken, terwijl je af en toe roert. Breng op smaak met zout en peper. Schep de goulash in een grote, hittebestendige schaal en laat volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de goulash in de ovenschaaltjes. Leg de vellen filodeeg op een schoon aanrecht. Dek af met een droge theedoek met daarop een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Spray of kwast een vel filodeeg in met olijfolie. Leg er een tweede vel op. Herhaal dit met nog 2 vellen. Je maakt nu 1 stapel van 4 ingevette vellen. Herhaal dit met de andere filovellen.
  • Snijd de 3 stapeltjes elk dwars doormidden (dan heb je 6 stapels van 4 lagen). Verkreukel ze voordat je de 6 ovenschaaltjes ermee afdekt.
  • Spray of kwast olie over het filodeeg. Bak de pasteitjes 20 min. tot ze krokant en goudbruin zijn. Serveer de goulashpastei met de zure room en bieslook.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Zo maak je ze van tevoren:
  • 1 maand van tevoren: maak de goulashpasteitjes helemaal af, maar bak ze niet. Omwikkel ze elk met een dubbele laag plasticfolie. Zet in de diepvries.
  • 1 dag van tevoren: zet in de koelkast om te ontdooien. 
  • op de avond zelf: verwarm de oven voor op 180ºC. Neem de pasteitjes uit het folie en spray of kwast olie over het filodeeg. Zet de pasteitjes in de voorverwarmde oven en bak ze 40 min. tot ze door en door warm zijn. Dek ze halverwege losjes af met aluminiumfolie zodat het filodeeg niet verbrandt.
Recepten: Tracy Rutherford. Fotografie: Al Richardson. Styling: Kirsten Wilson. Bereiding: Lucy Busuttil. Bewerking: Bas Robben
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


goulashpastei met crunchy filo - delicious