Goulashballen met andijviestamppot

Goulashballen met andijviestamppot

aantal 4 | hoofdgerecht | herfst | hollands |
Zin in een Hollandse pot met een twist? Dan zijn de goulashballen met andijviestamppot echt iets voor jou. Bereid de goulashballen als het lukt een dag van tevoren, dan zijn ze extra lekker!
Fan van goulash? Kijk dan ook eens naar deze rundergoulash met stokbrood.
Voorbereiding25 minutes
Stoven30 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 3 tl mild paprikapoeder
  • 50 g boter
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 350 ml vleesbouillon
  • kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 6 takjes peterselie
  • 400 g gesneden andijvie
  • 125 g zure room

voorraad

  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el bloem

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, 1 tl paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Vorm met vochtige handen 4 stevige ballen van het gehakt. Leg ze evt. nog even in de koelkast om extra stevig te worden.
  • Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Smelt in een braadpan 25 g boter. Bak de gehaktballen rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui en de knoflook met het karwijzaad 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Schep de tomatenpuree, de bloem en de resterende 2 tl paprikapoeder erdoor en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer tot een gladde saus.
  • Leg de gehaktballen terug in de pan en stoof ze afgedekt in 30 min. gaar.
  • Kook intussen de aardappels in water met zout gaar in ± 20 min. gaar. Snijd de peterselie fijn.
  • Giet de aardappels af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappels met een flinke scheut kookvocht tot smeuïge puree. Schep de andijvie, zure room en driekwart van de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de stamppot op 4 borden. Verdeel de gehaktballen met de saus erover en bestrooi met de rest van de peterselie.

Voedingswaarde

calorieën: 862kcal
eiwit: 38g
vet: 39g
koolhydraten: 84g
auteur: delicious.
Recepten, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!