gochujang-spiesjes met gegrilde bimi en limoen

lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | | lactosevrij
De gochujang geeft deze spiesjes een volle, pittige smaak en een prachtig rode kleur. Knapperige bimi ernaast en je hebt een perfect bbq-maal.
kooktijd25 minutes
totale tijd25 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: 12 metalen- of geweekte houten satéstokjes

ingrediënten

  • 75 g gochujang*
  • 3 el sojasaus
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 el sesamolie
  • 800 g bieflapjes of dungesneden biefstuk, in lange reepjes van ± 3 cm breed
  • 400 g bimi
  • 2 tl gemengd wit en zwart sesamzaad, geroosterd
  • sap van 1 limoen + halve limoenen, voor erbij
  • evt. zeezoutvlokken
  • kimchi, voor erbij

instructies

  • Verhit een grillpan (met deksel) op hoog vuur of steek de barbecue aan
  • Meng in een grote kom de gochujang, sojasaus, knoflook en 1 el van de sesamolie. Wentel de biefreepjes erdoor en steek ze zigzagsgewijs aan 12 spiesjes.
  • Gril de spiesjes afgedekt 1-2 min. per kant tot ze net gaar zijn en streepjes krijgen. Leg ze op een bord en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
  • Gril intussen de bimi 3-4 min. onder af en toe keren tot ze streepjes krijgen. Schep ze in een grote, hittebestendige schaal en schep ze direct om met het sesamzaad, limoensap en de overige el sesamolie. Voeg zeezoutvlokken of zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  • Serveer de spiesjes met de bimi, kimchi en halve limoenen.
Voedingswaarde:
calorieën: 368kcal
|
eiwit: 52g
|
vet: 11g
|
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
* Gochujang is Koreaanse chilipasta, te koop in een Aziatische- of ruim gesorteerde supermarkt.
RECEPTEN, BEREIDING: WARREN MENDES | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: het verschil tussen aleppo, pul biber, cayenne en andere chilivlokken

RECEPTEN, BEREIDING: WARREN MENDES | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN.