glutenvrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst |
italiaans |
glutenvrij
Van pittige soppressata tot sappige venkelworstjes, Italianen weten van wanten als het om worst gaat. Maar ze gaan ook voor worst om een gerecht snel meer smaak te geven. Neem bijvoorbeeld deze gnocchi met saucijzenvlees uit de oven. Een heerlijke comfort-gerecht, bomvol smaak en in een mum van tijd op tafel.
voorbereiding15 minutes minutes
oven20 minutes minutes
totale tijd35 minutes minutes
Kookgerei
- diepe ovenbestendige koekenpan van 30 cm Ø
ingrediënten
- 500 g kipsaucijzen
- 3 el extra vergine olijfolie
- 400 g tomatensaus met basilicum pot
- 500 g gnocchi koelvers
- 75 g kalamata-olijven zonder pit
- 3 el oregano + extra om mee te bestrooien
- 65 g provolone in 1 cm-blokjes
- 125 g buffelmozzarella in stukjes gescheurd
- 150 g trostomaatjes
instructies
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Duw het saucijzenvlees uit het velletje en vorm er grove gehaktballetjes van. Verhit de olie in de ovenbestendige pan op matig vuur, voeg de gehaktballetjes toe en bak al omscheppend in ± 6 min. rondom bruin.
- Voeg de tomatensaus toe, spoel de pot om met 180 ml water en voeg dit samen met de gnocchi, olijven en oregano toe aan de pan. Schep om, bestrooi met provolone en mozzarella en voeg de tomaatjes toe.
- Zet ± 20 min. in de oven tot de kaas is gesmolten en de gnocchi gaar zijn. Bestrooi vlak voor het serveren met nog wat oregano.
calorieën: 583kcal
|
eiwit: 42g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 44g
auteur: delicious.
Recepten, Foodstyling: Lucy Nunes, Tracey Pattison, Fotografie: Chris Court, Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: dé 5 geheimen om zelf de lekkerste gnocchi te maken | delicious.magazine